Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwolse boeren zoeken meedenkers

De boeren van de Zwolse Stadslanderijen richten zich tot de Zwolse consument met de vraag, mee te denken via hun klantpanel. Ze willen graag sparren over ´de perfecte boodschappentas´, om zo hun toekomstige webshop en fysieke winkels zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de Zwolse stadsbewoner. “De ‘wisdom of the crowd’ willen we graag inzetten bij het vormgeven van de perfecte winkel voor lokaal en vers”, aldus initiatiefnemer Jos van Leussen.


Jos van Leussen - foto Margreet Vloon


De boeren bieden de leden van hun klantpanel een kleinigheidje: een gratis product bij elke levering van hun Stadslanderijenpakket. In ruil daarvoor willen ze de Zwollenaar maandelijks bevragen en ook willen ze een aantal malen sparren aan de boerentafel. “Want die webshop met uitsluitend lokale versproducten gaat er komen, net als de winkels”, aldus Van Leussen. “Volgens ons is dit een superleuke manier om met Zwollenaren te kijken hoe een deel van de wekelijkse boodschappenlijst gevuld kan worden met versproducten van dichtbij, waardoor we samen kunnen bouwen aan een Zwolse lokale en gezonde eetcultuur en voedselproductie rondom de stad. De Zwollenaar krijgt biologisch, lokaal en supervers eten van een boer die hij kent en de boer krijgt een eerlijke prijs voor zijn producten. Daarin meedoen én meedenken, we zijn heel benieuwd of Zwollenaren zo’n samenwerking zien zitten.”

Infokraam en eenmalig proefpakket
Degenen die eerst nog wat vragen willen stellen over het klantpanel of stadsbewoners die eerst eens een proefpakket willen kopen om te ontdekken of eten via de Stadslanderijen wat voor hen is, kunnen zondag 16 december terecht bij de infokraam op de Kerstmarkt van de Stadslanderijen, Luttekeweg 1, tussen 11.00 en 17.00 uur. Of anders kunnen ze kijken op onze website.

www.stadslanderijen.nl/klantpanel
www.stadslanderijen.nl/kerstmarkt

Publicatiedatum: