Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Linda Casemier, Ardo:

“De vraag naar bio-diepvriesgroenten is nog altijd stijgende”

Tholen – Ardo in Zundert verwerkt biologische groenten – en ook conventionele groenten – tot diepvriesproducten. “Wij kopen de biologische groenten rechtstreeks in bij telers of bij leveranciers. Samen met die telers en leveranciers maken wij een teelt- en oogstplanning. Wanneer we gaan oogsten, brengen we het naar onze fabriek, waar het tot diepvriesproduct wordt verwerkt”, vertelt Linda Casemier, verantwoordelijke voor de bio-producten bij Ardo in Nederland.

“De populairste producten zijn spinazie, sperziebonen, erwten, wortelen en uien. De kleinere producten zijn bijvoorbeeld aardpeer, spruiten en rode kool. Rode kool en spruiten is in het conventioneel assortiment dan weer wel een groot product.”

Momenteel zijn er binnen het bio-assortiment in Nederland relatief weinig problemen ondanks de warme en droge zomer. “Dit komt doordat de bio-telers kunnen beregenen. Door deze extreme zomer is er tevens een lagere ziekte- en onkruiddruk.

En hoe zit het met de vraag? “De vraag naar de biologische producten is in Nederland hoger dan het aanbod. Maar omdat wij in verschillende landen zijn gevestigd, telen we ook biologisch in onder andere België, Oostenrijk en Denemarken. We zijn wel bezig om het aanbod uit Nederland te vergroten.” 

Voor meer informatie:
Linda Casemier
Ardo
Beekzicht 13
4881 GM Zundert
(076) 599 99 99
[email protected]  
www.ardo.com