Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Corka Scheeringa, Amazonia Europe:

“We willen ons aanbod voor de Europese markt uitbreiden”

Tholen – Sinds dit jaar is Amazonia Europe – dochterbedrijf van Amazonia Group – gevestigd in Nederland. “Amazonia Group bestaat ongeveer tien jaar in Australië. De eerste export vond plaats naar Nieuw-Zeeland en sinds drie jaar exporteren ze ook naar Europa”, vertelt Corka Scheeringa, die verantwoordelijk is voor de Europese markt. “Ik werkte aan het begin van dit jaar zelf nog in Australië als exportadviseur voor de gemeente van Gold Coast en ben zo in contact gekomen met Amazonia. We hebben toen besloten om te kiezen voor Nederland als Europese vestiging onder andere vanwege de centrale ligging.”

“In Australië hebben we een uitgebreid assortiment, in Europa verkopen we momenteel nog enkel de diepvriesproducten. Dit zijn smoothiepacks met açaí (in twee varianten: puur en met guarana), pitaya (dragonfruit) en kokosnoot. In Australië hebben we ook een breed assortiment aan veganistische proteïnen, shots in allerlei varianten om door je water te mengen en voedingssupplementen. Daarnaast zijn we nog bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten. We willen graag ook deze producten in Europa biologisch laten certificeren.” De smoothiepacks worden momenteel afgezet aan de horeca en retail. “Ik hoop in de toekomst ook op groothandels en dat de producten in meer supermarkten komen.”   

“De vraag naar de açaí wordt steeds groter”, gaat Corka verder. “Dat is echt ons topproduct. Daarnaast is de vraag ook groeiend naar de andere smoothiepacks. Voor açaí is de concurrentie beduidend minder in Europa in vergelijking tot Australië.”

De producten worden lokaal geteeld en verwerkt tot de pulp. “Açaí is een bes uit het Braziliaanse Amazonegebied. Daar worden de bessen geplukt en in korte tijd verwerkt. Hierdoor blijven de voedingswaarden goed behouden. De pitaya en kokosnoot verwerken we in Vietnam. Duurzaamheid staat bij ons voorop en daarom bieden we via onze partners ondersteuning aan duurzaamheidsdoelen voor de lokale gemeenschap.”

En wat zijn de plannen voor de toekomst? “We zijn nu vooral bezig met de registratie van de producten, zodat we ons aanbod op de Europese markt ook kunnen vergroten. Je merkt dat de vraag stijgt naar onze producten.”

Voor meer informatie:
Corka Scheeringa
Amazonia Europe
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen
050 2113878
[email protected]  
www.amazonia.com