Exquisite Fruits start import bio-bananen vanuit Ecuador en Dominicaanse Republiek

Export is de sleutel tot het succes van Exquisite Fruits uit de Spaanse gemeente Gandia waaraan de FAES dit jaar de Internationaliseringsprijs toekent.

Exquisite Fruits is opgericht door Daniel Vidal en Kiko Torres en houdt zich bezig met de wereldwijde afzet van tuinbouwproducten met name kaki, steenfruit, citrus en groenten.

Toen het bedrijf zeven jaar geleden van start ging, was de kaki - van de helderrode variëteit- goed voor 70 % van de omzet. Nu is dat ongeveer 40 %, doordat het bedrijf meer groenten en fruit aan zijn aanbod heeft toegevoegd en meer afzetbestemmingen heeft.

Het bedrijf exporteert de zendingen naar Europa over land en die naar de overige bestemmingen via zee. De uitdaging is om ervoor te zorgen dat het fruit in een optimale staat en zo vers mogelijk bij de consument terechtkomt.

De drie belangrijkste geografische regio's waarnaar Exquisite Fruits exporteert zijn het Verenigd Koninkrijk en Centraal-Europa (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland), Oost-Europa (Wit-Rusland, Oekraïne, Tsjechië en Polen) en Overzeese gebieden, waaronder landen als de Verenigde Arabische Emiraten (het belangrijkste distributiecentrum voor het gehele Midden-Oosten), Dubai, Saoedi-Arabië, Indonesië, Maleisië en Canada.

Iedere markt heeft zijn eigenaardigheden. "In Azië is men zeer veeleisend met betrekking tot de kwaliteit, in Oost-Europa is men gevoeliger voor de prijs en in Centraal-Europa richt men zich meer op de teeltprocessen", vat Daniel Vidal samen. Op korte termijn wil het bedrijf nieuwe bestemmingen bereikt hebben: China, de Verenigde Staten, Jordanië, Egypte en India. Het bedrijf legt ook de laatste hand aan de toevoeging van een nieuw product, biologische banaan uit Ecuador en de Dominicaanse Republiek. Naar verwachting zullen ze in 2019 drie miljoen ton biologische banaan verwerken.

Exquisite Fruits werkt met de hoogste kwaliteitsstandaarden en heeft reeds vier belangrijke certificeringen ontvangen, waaronder de UN Global Compact (van de Verenigde Naties), de IFS en het ES-ECO-020-CV zegel voor het werken met biologisch fruit. 

Ook houdt het bedrijf zich bezig met de ontwikkeling van corporate responsibility beleid. In de komende maanden is het van plan om te helpen met educatieve projecten in de Dominicaanse republiek in verband met de import van bananen uit dat land.

In 2017 had Exquisite Fruits een omzet van meer dan 11 miljoen euro, een bedrag dat het bedrijf aan het einde van 2018 weer verwacht te bereiken en in 2019 verwacht te overtreffen.

 

Voor meer informatie:
Daniel Vidal
Exquisite Fruits,S.L.
Plaza del Prado, 21
46701 GANDÍA (Valencia), España
T: +34 960 653 909
M: +34 675 549 164 
daniel@exquisitefruits.com
www.exquisitefruits.com

 

Bron: levante-emv.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.