Studie toont aan

Roemeense bio-markt zal met 30% stijgen

Volgens een studie van de Roemeense online winkel Getbio wordt geraamd dat de Roemeense biomarkt dit jaar met 30% zal groeien naar 20 miljoen euro. Verwacht wordt dat de groei zich tot 2020 zal voortzetten.

Sergiu Moga van Getbio: "Bioproducten vertegenwoordigen een klein deel van de markt, maar we vertrouwen er, na de stijgingen van de afgelopen jaren, op dat steeds meer consumenten de voordelen van deze producten zullen inzien."

De stijgende trend van de biologische voedingsconsumptie in Roemenië is het resultaat van een combinatie van verschillende factoren, zoals betere consumentenvoorlichting, betere mogelijkheden voor retailers om aan bioproducten te komen en supermarktketens die zich hoofdzakelijk op deze producten richten.

In vergelijking met andere Europese markten staat de Roemeense biologische markt zich nog in de kinderschoenen. "In de supermarkten is het aanbod van biologische producten nog tussen de 2% - 3,5% van de alle producten."

Wat de EU betreft heeft Duitsland de grootste biologische voedingsmarkt met een afzet van 9,5 miljard per jaar. Kijken we naar het marktaandeel dan scoort Denemarken het best op biologische producten met 9,4%, gevolgd door Luxemburg met 8,6%, Zwitserland met 8,4% en Duitsland met 7%.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven