EKO-certificaat voor Dutch Organic Baking School

Afgelopen week ontving de Dutch Organic Baking School niet alleen z’n eerste cursisten, maar ook het EKO-certificaat. Daarmee is de school de eerste gecertificeerd biologische bakkersopleiding in Nederland en waarschijnlijk zelfs in de wereld. Gerard Hardeman, oprichter en docent: ‘We werken in een gecertificeerd bakkersbedrijf. Dan vind ik het belangrijk dat ook de opleiding gecertificeerd is. Dat maakt het af.’Het bakken is begonnen!
Ook elf thuisbakkers kregen een certificaat voor hun cursus Zuurdesem voor thuisbakkers. Twee dagen lang zijn ze doordesemd met ingrediënten en technieken die komen kijken bij het biologische bakken. Deelneemster Jesse Koopmanschap van Eetgoed is voedingskundige: ‘In de lessen komt behalve bak kennis ook een heel duidelijke visie naar voren: je leeft gezonder als je de toevoegingen uit je eten laat. Dat spreek mij erg aan. Sinds ik thuis ben van de cursus ben ik direct gaan bakken. Je krijgt een vracht aan informatie en inspiratie mee naar huis. Ik wil zorgen dat dat beklijft. Ik heb al van alles uitgeprobeerd en ben op zoek naar hoe ik er mijn eigen Schwung aan kan geven. Ideeën genoeg!


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.