

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Nu moet blijken of de consument zijn boodschappenpatroon gaat aanpassen"
- BOON Foodconcepts overgenomen door combinatie Green Organics B.V. en Jamael Food Group
- Nieuwbouw en restyling voor BioBandits
- De moderne tafel langs de weg
- Presentatie pilot nudgingscampagne - de effecten van nudging op de verkoop van biologische groenten en fruit
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
Sarah Barkmeijer, Lady Fruitcake
“Wij geloven dat groenten in patisserie een plek hebben”
Tholen – Sarah Barkmeijer en Dana Loonen zijn recent begonnen met hun bedrijf Lady Fruitcake. “Wij maken plantaardige patisserie, momenteel richten wij ons op plaatgebak die in repen, petit fours of plakjes geserveerd kunnen worden", begint Sarah. “Onze taartjes zijn glutenvrij, plantaardig en vrij van geraffineerde suiker. Ook zijn ze vrij van soja en palmvet, omdat wij daar niet achterstaan. We gebruiken veel noten, zaden en fruit maar ook groenten. Wij geloven namelijk dat groenten in patisserie en zoetigheid een plek hebben. Je kunt in plantaardige patisserie heel veel creativiteit kwijt. Je maakt als het ware producten zo gezond mogelijk, maar tegelijk super lekker.”

De dames zijn vooral heel enthousiast over plantaardige voeding. “Wij geloven heel erg in plantaardig. Wij denken ook dat dat steeds meer toegepast gaat worden. Steeds meer mensen kiezen voor een dagje vegan. Wij zijn hierover heel enthousiast en bedrijven kunnen ons ook inhuren voor advies en productontwikkeling voor een plantaardig lijn.”
Momenteel is het assortiment nog in ontwikkeling. “We hebben nu vijf soorten plaatgebak in het assortiment: raw orange-beetroot, lemon-matcha, strawberry-coconut, pecan-coconut en cacao-walnut. Ze zijn te koop in consumentenverpakking en voor horeca. We zijn ook gezonde recepten voor snoepjes, koekjes en muesli aan het ontwikkelen en willen ons patisserie-assortiment ook nog uitbreiden. We zijn ook nog op zoek naar nieuwe verkooppunten. En vanaf januari zal onze verpakking composteerbaar zijn.” Momenteel zijn de producten van Lady Fruitcake te verkrijgen bij groothandel Udea en bij Ekoplaza.
Voor meer informatie:
Lady Fruitcake
Govert Flinckstraat 396
1074 CJ Amsterdam
Publicatiedatum:
Auteur:
Anne Jansen
©
BioJournaal.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject
- 2021-11-22 Biobakkerij De Trog opent belevings- en R&D-centrum
- 2021-10-21 Eerste oogst biobaktarwe van Belgisch ketenproject is een succes
- 2021-10-13 "De vanilleflan is misschien wel het populairste taartje"