
Abonneren
Vacatures
Sarah Barkmeijer, Lady Fruitcake
“Wij geloven dat groenten in patisserie een plek hebben”
Tholen – Sarah Barkmeijer en Dana Loonen zijn recent begonnen met hun bedrijf Lady Fruitcake. “Wij maken plantaardige patisserie, momenteel richten wij ons op plaatgebak die in repen, petit fours of plakjes geserveerd kunnen worden", begint Sarah. “Onze taartjes zijn glutenvrij, plantaardig en vrij van geraffineerde suiker. Ook zijn ze vrij van soja en palmvet, omdat wij daar niet achterstaan. We gebruiken veel noten, zaden en fruit maar ook groenten. Wij geloven namelijk dat groenten in patisserie en zoetigheid een plek hebben. Je kunt in plantaardige patisserie heel veel creativiteit kwijt. Je maakt als het ware producten zo gezond mogelijk, maar tegelijk super lekker.”

De dames zijn vooral heel enthousiast over plantaardige voeding. “Wij geloven heel erg in plantaardig. Wij denken ook dat dat steeds meer toegepast gaat worden. Steeds meer mensen kiezen voor een dagje vegan. Wij zijn hierover heel enthousiast en bedrijven kunnen ons ook inhuren voor advies en productontwikkeling voor een plantaardig lijn.”
Momenteel is het assortiment nog in ontwikkeling. “We hebben nu vijf soorten plaatgebak in het assortiment: raw orange-beetroot, lemon-matcha, strawberry-coconut, pecan-coconut en cacao-walnut. Ze zijn te koop in consumentenverpakking en voor horeca. We zijn ook gezonde recepten voor snoepjes, koekjes en muesli aan het ontwikkelen en willen ons patisserie-assortiment ook nog uitbreiden. We zijn ook nog op zoek naar nieuwe verkooppunten. En vanaf januari zal onze verpakking composteerbaar zijn.” Momenteel zijn de producten van Lady Fruitcake te verkrijgen bij groothandel Udea en bij Ekoplaza.
Voor meer informatie:
Lady Fruitcake
Govert Flinckstraat 396
1074 CJ Amsterdam
Publicatiedatum:
Auteur:
Anne Jansen
©
BioJournaal.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-29 "Het bio-logo is meer dan een vierkante centimeter op de verpakking"
- 2023-09-21 Rose & Vanilla sluit crowdfunding maximaal succesvol af met 300.000 euro
- 2023-09-20 Nieuw: sojameel van biologische sojabonen
- 2023-09-08 "Het geeft een kick als je ziet dat van jouw graan brood gebakken wordt"
- 2023-08-09 "We willen de Surinaamse keuken ook beschikbaar maken voor de consument die biologisch eet"
- 2023-08-07 Veiligheidswaarschuwing SlooOW Rustieke Meergranen Baguette
- 2023-07-13 Le Pain Quotidien introduceert 'cannabisbrood'
- 2023-07-06 Het Graanschap wil graan weer op de kaart zetten bij boeren en bakkers
- 2023-06-27 Excursie proefveld biologische baktarwe: donderdagavond 6 juli in Kloosterburen
- 2023-06-21 "Deze sociale en biologische crackers komen recht uit het hart"
- 2023-06-14 Biologische rogge in het zonnetje gezet
- 2023-06-06 'Liefde voor het klimaat' bezoekt bio-boerin Willy van Buuren
- 2023-06-01 Biologische Stadsbakkerij Broodt bestaat 10 jaar
- 2023-05-30 Goede prijzen voor biologische graanpool 2022
- 2023-04-11 Wat is de kwaliteit van leven bij coeliakie?
- 2023-03-27 Nieuw: Spelt Amandelstaafjes en Haverkoekjes Hazelnoot Cacao
- 2023-03-16 "We hebben hier de voorbije weken al veel talenten zien ontluiken"
- 2023-03-14 Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
- 2023-03-09 "Onze ambitie is om ieder jaar minder afval te produceren"
- 2023-03-07 Ontstaat in Rhijnauwen hét brood van de toekomst?