Spaanse CASI verdubbelt bio-areaal

De toonaangevende tomatenteeltcoöperatie CASI verdubbelt zijn areaal dat is gewijd aan biologische teelt tot een totaal van ongeveer 115 hectare. Het bio-assortiment bestaat uit producten zoals courgettes, tijgertomaten, Rebelión tomaten, Nederlandse komkommers, pruimen, cherrytomaatjes, losse tomaten, paprika's en mini-watermeloenen.


CASI is van plan om haar biologische teelt onder het merk 'Organic by CASI' te blijven uitbreiden. Op dit moment stijgt de teelt in het conversieproces, die in een jaar biologisch wordt met 30%, waardoor CASI zich zeker in dit segment kan profileren.

In de woorden van Ángel Gutierrez, verantwoordelijk voor de marketing van de biologische productie van CASI, "heeft CASI in het laatste seizoen in totaal ongeveer 7.000 ton biologische producten op de markt gebracht, een opmerkelijke stijging ten opzichte van het vorige seizoen en met betere feedback van onze kopers." Hij voegt eraan toe dat "onze inzet is om op een georganiseerde manier door te groeien om tegemoet te komen aan de eisen van onze klanten en telers, zodat CASI ook een leider kan worden in de biologische teelt."

De coöperatie lanceerde het biologische teeltproject in 2015 en vertrouwde van meet af aan op een team dat gespecialiseerd is in het BIO-teeltsegment. Dit omvat zeer ervaren technici, een centrum in Níjar dat zich exclusief toelegt op de verwerking van biologische gewassen en een commercieel team met een goede kennis van de 'Organic by CASI'-lijn. Dit alles zou de groei van 'Organic by CASI' en de consolidatie ervan in de sector moeten vergemakkelijken.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.