Collectief brengt telers, ondersteuners en overheden samen

Blauwe bessen platform organiseert 'Blauwe bes in beweging' op 13 en 14 juli 2018

Het blauwe bessen platform organiseert op vrijdagmiddag 13 juli 2018 voor de eerste keer het evenement 'Blauwe bes in beweging' bij Museum de Locht in Melderslo. Genodigden genieten van een interessant programma met onder andere Hubert Mackus, Henk Bleker en Maartje Paumen. Daarnaast is er de mogelijkheid om te netwerken.

In 2016 hebben blauwe bessentelers in Nederland, België en Duitsland de handen ineengeslagen en zich verenigd in het collectief 'Blauwe bessen platform'. Inmiddels heeft het platform ruim 40 leden, die zich samen sterk maken voor twee belangrijke doelstellingen:
  • Aandacht genereren voor de vele gezondheidsvoordelen van de blauwe bes - Onderzoek en kennisdeling
  • Generieke promotie van de Nederlandse blauwe bes - Onder de noemer Simply the Bes promoten de telers gezamenlijk de gezonde blauwe bes bij de consument.


Blauwe bes in beweging

Eén van de activiteiten die het platform in 2018 organiseert vanuit deze doelstellingen is 'Blauwe bes in beweging': een tweedaags evenement op 13 en 14 juli 2018. Met het thema legt de organisatie de koppeling tussen blauwe bessen en een gezonde leefstijl waarin voeding en beweging belangrijk zijn. Daarnaast refereert het blauwe bessen platform met 'Blauwe bes in beweging' aan de blauwe bessen sector die – mede door de vele gezondheidsvoordelen van de blauwe bes – enorm in opmars is.

Programma vrijdag 13 juli

Op vrijdag 13 juli staat er een officiële bijeenkomst voor genodigden gepland bij Museum de Locht in Melderslo (Limburg), waarbij de relatie tussen voeding, gezondheid en sport centraal staat. Dagvoorzitter Frans Pollux zal het eerste woord geven aan Erik van de Vin, projectleider van het blauwe bessen platform. Vervolgens zal gedeputeerde Hubert Mackus van de Provincie Limburg de bezoekers welkom heten in zijn provincie. De volgende spreker, voormalig staatssecretaris Henk Bleker, zal de relatie tussen voeding en politiek belichten. Universiteit Maastricht zal datzelfde doen, maar dan voor voeding en gezondheid. Als laatste gaat voormalig profvoetballer Maurice Graef van KERNgezond in discussie met topsporter Maartje Paumen over voeding en sport. De dag wordt afgesloten met een informeel samenzijn met daarbij de mogelijkheid om te netwerken.

Zaterdag 14 juli

Na het officiële gedeelte op vrijdag 13 juli vindt op zaterdag 14 juli het landelijke consumentenevenement plaats. Hierbij stellen blauwe bessentelers verspreid over het hele land hun deuren open voor publiek. Er worden leuke activiteiten georganiseerd en bezoekers kunnen een kijkje nemen op de bedrijven.

Voor meer informatie: www.simplythebes.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven