Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het is een smaakbom, waar je niks op hoeft te smeren"

Gerard Hardeman wint eerste Nationale Zuurdesemproeverij

Met zijn zelf ontwikkelde 'Gul Gevuld Roggebrood' wint biologisch bakker Gerard Hardeman in de categorie experimenteel brood. Gerard: "Ik hou van dingen uitproberen, ik ben altijd aan het spelen met ingrediënten en recepten. Al bij de eerste keer dat dit uit de oven kwam, wist ik: dit is een uniek brood. Het is een smaakbom, waar je niks op hoeft te smeren voor een heerlijke 'boterham'. Hardeman startte onlangs met de Dutch Organic Baking School en is blij met deze erkenning. "Ik bak al twintig jaar biologisch en desem is één van mijn specialiteiten. Ik heb ontzettend veel zin deze kennis en ervaring dit najaar te gaan delen."


31 deelnemers

De Nationale Zuurdesemproeverij is opgezet door Martin Kullik van Steinbeisser's Experimental Gastronomy in samenwerking met het FD. Donderdag 21 juni kwam de uitslag. In totaal brachten 31 zuurdesembakkers uit heel Nederland hun brood naar Restaurant Vermeer in Amsterdam. "Eén van de juryleden – die niet wist dat ik mee deed – vertelde mij al dat het niveau van de inzendingen heel hoog was. Zuurdesem had lang een slechte naam. Te zuur, te klef of te zwaar. Bakkers wisten er niet goed raad mee. Maar die tijd is voorbij. Wij merken dat ook in onze bakkerij 'Gerard & Suus'. Klanten komen terug voor het zuurdesembrood, in alle varianten."


Dutch Organic Baking School

Biologisch en ambachtelijk brood is het brood van de toekomst. Met die overtuiging start Gerard Hardeman met compagnon Corianne Vos dit najaar de cursussen van de Dutch Organic Baking school. Een opleiding voor professionals en thuisbakkers die de fijne kneepjes van het biologische bakken willen leren. Het programma start met twee Zuurdesem-cursussen, een eendaagse cursus Gistbrood, en een cursus Brood uit het Midden-Oosten, verzorgd door Oren Shmuely. Het 'Gul Gevulde Rogge' komt zeker op het programma van de zuurdesemtrainingen.

Voor meer informatie: Corianne Vos, 06 22052937,
www.dutchorganicbakingschool.com
Publicatiedatum: