18-20 november 2018

Middle East Organic and Natural Products Expo 2018 verdubbelt in grootte

De Middle East Organic and Natural Products Expo, het enige evenement in de regio dat zich exclusief op de biologische sector richt, wordt dit jaar een keer zo groot als vorig jaar. Volgens de organisatoren zijn de bloeiende biologische en natuurlijke markt in de MENA (Midden-Oosten en Noord-Afrika) en de succesvolle 2017 editie de redenen voor de groei. 

De directeur van het evenement, Shinu Pillai: "De nieuwe online tot offline strategie "O2O Connect" die we vorig jaar geïntroduceerd hebben, was een enorm succes en resulteerde in 865 vooraf afgesproken ontmoetingen met gekwalificeerde kopers. Ons Hosted Buyer en VIP programma creëerde zakelijke mogelijkheden op het evenement zelf en heeft in drie dagen maar liefst €273 miljoen gegenereerd. Een andere nieuwigheid tijdens de 2017 editie was de lancering van organic247 (het enige online b2b platform in het Midden Oosten voor grote hoeveelheden biologische en natuurlijke producten), dat leveranciers en kopers het hele jaar door verbindt. Ik denk dat dit een succesvolle combinatie voor onze exposanten was, want 22% van de exposanten van 2017 heeft nog tijdens het evenement hun aanwezigheid in 2018 bevestigd. 

De 15e editie van het evenement vond in 2017 in Dubai plaats onder het beschermheerschap van het ministerie van Klimaatsverandering en Milieu en werd gesteund door The International Federation of Organic Agriculture Movements (IFOAM). Bij deze editie waren exposanten uit 50 landen aanwezig, inclusief 10 landenpaviljoens en meer dan 7000 kopers uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de omringende landen. 

De Marktgroei in het Midden-Oosten

De groei in de biologische markt in het Midden-Oosten is de laatste jaren niets minder dan exponentieel geweest. De vraag naar natuurlijke producten is onverzadigbaar. De vraag is zelfs zo groot dat de laatste vier jaar 60% meer ruimte in winkels in de Verenigde Arabische Emiraten is gekomen voor natuurlijke producten en andere landen volgen dit voorbeeld. Door de enorme populariteit van biologische producten hebben in de laatste twee jaar verschillende retailgiganten bovendien hun eigen biologische labels ontwikkeld. Dubai's aanwezigheid als handelslocatie zal daarnaast nog extra versterkt worden door de opening van het Dubai Food Park, de eerste handelsstad voor groothandelaren in het Midden-Oosten. 

Nieuw in 2018

De expo lanceert in 2018 de Organic Tea & Coffee Pavilio, speciaal voor biologische en natuurlijke thee en koffie telers en fabrikanten. De verwachting is dat hierbij verschillende producenten, promotieborden voor kopers en mengers uit de regio aanwezig zullen zijn. Bovendien worden tijdens het driedaagse evenement verschillende thee ceremonies en proeverijen gepland voor de bezoekers. 

Om onze exposanten daarnaast verder te helpen bij de handel in de regio hebben we EZExport gelanceerd, een logistieke service die internationale exposanten helpt bij een 'one-stop-shop' oplossing, van het lokaal certificeren van hun producten, door de douane komen, vrachtvervoer en opslag," voegt Pillai toe. 

De expo verwacht dit jaar meer dan 250 exposanten en 9500 bezoekers aan te trekken. 

Om zaken te doen op de opkomende markt in het Midden-Oosten kun je je hier registreren voor de Middle East Organic and Natural Products Expo, of neem contact op met het verkoopteam via: info@naturalproductme.com

Bron: Middle East Organic and Natural Expo

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven