Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie

Tholen - Simone van der Heide is het gezicht achter de biologische crackers van Biobites. Zo’n vijf en een half jaar geleden heeft Simone het bedrijf opgericht vanuit haar passie voor gezonde voeding. Deze passie is ontstaan doordat Simone last had van allergieën, in voeding ging zij opzoek naar een oplossing. "Door ziekte en allergieën ben ik zo’n 14 jaar geleden al begonnen met mijn zoektocht naar juiste voeding. In voeding kunnen we veel terugvinden en valt veel winst te behalen als het aankomt op onze gezondheid. Doordat het mijn interesse enorm wekte ben ik hiervoor een opleiding gaan volgen. Door mijn persoonlijke positieve ervaringen ging ik anderen hierin adviseren, wat ik erg leuk vond om te doen. Ik besloot toen om mijn eigen praktijk op te richten en er mijn werk van te maken", vertelt Simone.

Simone merkte dat er in haar energie nog wel winst te behalen was. Ze ging opzoek en kwam terecht bij RAW food. "Je hoorde destijds nog niet veel over superfoods en rawfood, maar ik ben mezelf er wel in gaan verdiepen. Ik ben workshops gaan volgen en aan de hand daarvan veel te weten gekomen. Naast mijn praktijk en werk in een gezondheidswinkel ben ik toen ook workshops gaan geven."Dat is volgens de onderneemster de eerste stap geweest naar Biobites. "Ik ging zelf biologische gezonde crackers maken en ben deze in de weekenden gaan verkopen op de biomarkt. Deze werden goed ontvangen. Eerst deed ik dit vanuit mijn eigen keuken, maar toen de volumes begonnen te groeien ben ik gaan uitbreiden van een bijkeuken met zo’n 4 ovens, naar een ruimte bij mijn ouders met wel 10 ovens. Ook dit werd te klein en zo’n 3 jaar later ben ik verhuisd naar een grotere locatie welke ik huur."Inmiddels bestaat het team uit 5 vaste medewerkers met daarnaast nog stagiaires en biedt Simone ook nog plaats voor cliënten met een lichte beperking. "We hebben een leuk team en werken samen hard om de beste producten van de beste kwaliteit neer te kunnen zetten. We hebben 6 smaken crackers en 3 smaken koekjes. Ik let altijd goed op de marktontwikkeling en probeer daar ook op in te spelen. We gebruiken zo min mogelijk suiker, in de nieuwste variant hebben we zelfs niet met zoete dadels gewerkt waardoor deze nog minder suiker bevat. Dit is waar steeds meer mensen naar opzoek zijn. Onze producten worden niet gebakken, maar gedroogd. Dat is wel een andere manier van produceren dan wat de meesten doen. Het is ook een uitdaging om klanten te 'pleasen' en iets te vinden wat er nog niet is. De consument wil een verantwoord product, zonder suiker en welke ook nog eens heel lekker is. We bieden als extra service ook gratis samples aan, zodat de consument eerst kan proeven. We krijgen hier leuke reacties op."

De producten van Biobites liggen inmiddels in ongeveer 200 winkels in Nederland, België en Groot-Brittannië. "Momenteel zijn we ook bezig met Duitsland, maar dat is een iets lastigere markt voor ons merken we. Naast een biologisch, gezond en lekker product vinden we ook het milieu erg belangrijk. Ook hier houden we binnen ons bedrijf zoveel mogelijk rekening mee", sluit Simone af.

Voor meer informatie:
Simone van der Heide
Biobites
Kloosterweg 1
6412 CN Heerlen
045-2054448
06-52020425
[email protected]
www.biobites.eu