Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Organic Arable Report, Soil Association:

"Biologisch veevoeder is schaars"

In het Verenigd Koninkrijk neemt het tekort aan gewassen die in veevoeder worden gebruikt toe. Dit blijkt uit het Organic Arable Report dat de Soil Association heeft gepubliceerd. In andere landen, vooral de Verenigde Staten, is de teelt van deze gewassen echter enorm uitgebreid. In 2015 importeerde het VK bijna 80% van zijn biologische veevoeder en hun afhankelijkheid van andere landen voor dit product neemt nog steeds jaarlijks toe. Om de biologische sector in het VK te steunen, zou het areaal dat gebruikt wordt voor deze gewassen echter gemakkelijk verdubbeld kunnen worden tot 80.000 hectare. 



Dit is dan ook een uitstekende kans voor landbouwers wiens land geschikt is voor het verbouwen van biologische gewassen. Onderzoek wijst bovendien uit dat biologische landbouwbedrijven vaak winstgevender zijn dan niet-biologische bedrijven. Dankzij de goede prijzen van de producten, de innovatieve leveringsketens en gegarandeerde financiĆ«le steun is het dan ook nu de tijd om over te stappen op de biologische teelt. 

Klik hier voor het Organic Arable Report.

Publicatiedatum: