Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samen aan de slag met dubbel doel dieren

Als ondernemer in Nederland produceert u met zorg en aandacht een eigen product, een liter melk, kilo vlees of juist wol. Maar wat als u de waarde van uw dier verder kunt uitbreiden? Uw melkkoe levert in potentie een uitmuntend stuk vlees op of de hoeven van uw schaap zijn geld waard. Maar hoe kunt u deze keten opzetten en welke kennis en partners ondersteunen u daarbij? Dit vraagstuk staat centraal in het project Dubbel Doel Dieren.

De komende tijd gaat LTO Noord samen met ondernemers, bedrijfsleven en experts aan de slag om de verwaarding van producten van dubbel doel dieren in Nederland te stimuleren. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Provincie Zuid Holland en Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Onderscheidende waarde creatie

Met dit project wordt kennis gedeeld van partijen, die al producten van dubbel doel dieren verwaarden. Met deze kennisuitwisseling kan een nieuwe groep ondernemers het concept van dubbel doel dieren versterken. Samen met onderzoeksinstellingen, bedrijfsleven en kennispartners gaat LTO Noord samen met u op zoek naar samenwerkingsverbanden tussen producent, verwerker en consument om zo de producten van uw dieren maximaal te verwaarden.

Naar verwachting worden in oktober en november 6 tot 8 bijeenkomsten in Zuid Holland georganiseerd. Hier maakt u kennis met nieuwe concepten of ideeën om uw dier vierkant te verwaarden. Daarnaast wordt u bijgestaan in het zoeken naar bruikbare bouwstenen voor een nieuw samenwerkingsverband. Voor deelname wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 450 euro per persoon. LTO Noord betaalt deze eigen bijdrage voor haar leden.

Doet u mee?

Voelt u als ondernemer zich geroepen om de waarde van uw dier te maximaliseren? En een nieuw samenwerkingsverband aan te gaan? Enthousiaste ondernemers, die aan dit project willen meedoen, zijn van harte welkom bij projectleider Andries Middag.
Publicatiedatum: