Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natexpo Lyon: 600 exposanten verwacht

Er worden 600 exposanten op de nieuwe editie van Natexpo verwacht, waaronder ook vele internationale deelnemers. Het evenement, dat op 23 en 24 september in Lyon zal plaatsvinden, wordt nu jaarlijks gehouden om de innovaties binnen de groeiende sector te presenteren.

De biologische markt maakt een uitzonderlijke groei door in Frankrijk. Vorig jaar breidde de sector met 17% uit, met een recordverkoop van 8 miljard euro. Onderzoekers schatten dat dit binnen twee jaar zelfs naar 12 miljard euro zou kunnen stijgen. Andere marktsegmenten kunnen slechts dromen van een dergelijke groei, waarbij de vraag groter is dan het aanbod. Daarom is de Natexpo ook een onmisbaar evenement voor professionals binnen de sector, gezien de presentatie van nieuwe biologische trends.

Voor de duizenden bezoekers die er worden verwacht is er dan ook voor ieder wat wils. Alles op het gebied van biologische producten en services zijn hier op één locatie te vinden: van voeding tot verzorgingsmiddelen, van ingrediënten en cosmetica tot gezonde voeding en retail services. 

Speciale faciliteiten, thema's en presentaties bieden daarnaast ook de kans om in gesprek te gaan met experts en de diversiteit van de spelers op de markt te ontdekken. Natexpo biedt dit jaar dan ook twee compleet nieuwe themagebieden: 'Regional Focus' waar de aandacht ligt bij regionaal geproduceerde biologische goederen en 'Retail Expert', waar de oprichters van biologische winkels elkaar kunnen ontmoeten en de discussie met retailexperts aan kunnen gaan.

Al 500 exposanten geregistreerd
Natexpo brengt alle grote namen en nieuwe spelers op de Franse biologische markt samen. Maar ook grote biologische bedrijven buiten de Franse grenzen zijn aanwezig. De top vijf van landen die aanwezig zijn, zijn op dit moment: België, Duitsland, Italië, Groot-Brittannië en Nederland. Veel andere landen hebben hun aanwezigheid echter ook al bevestigd, zoals Peru, Spanje, Zuid-Korea en Litouwen.

'Retail Expert': voor de oprichters van biologische winkels
In samenwerking met Synadis Bio biedt Natexpo bezoekers die een eigen biologische winkel willen openen de kans om in gesprek te gaan met experts binnen de retail. In 2017 zijn er in Frankrijk dagelijks twee nieuwe biologische winkels geopend. Op dit moment staat de teller op ongeveer 2700 specialistische biologische winkels in Frankrijk.

'Regional Focus', de dynamiek van Franse regio's wordt benadrukt
In Lyon opent Natexpo ook nog een speciale ruimte voor professionals uit verschillende regio's die biologische producten promoten. Brancheorganisaties, verenigingen en regionale clusters zullen hun projecten en kennis aan de bezoekers presenteren tijdens speciale bijeenkomsten.

Natexpo: Onmisbaar volgens 90% van de bezoekers
Negen van de tien bezoekers vinden Natexpo een onmisbaar evenement voor de biologische sector, terwijl 91% vindt dat dat het evenement ideaal is om informatie op te doen over de nieuwe trends binnen de sector. Met het uitgebreide programma van bijeenkomsten en presentaties brengt Natexpo alle segmenten van de biologische sector samen van voeding tot hygiëne producten en ingrediënten. In 2017 vond 89% van de bezoekers nieuwe leveranciers en ook 89% ontdekte nieuwe producten. Bovendien zegt acht uit de tien bezoekers dat het evenement een ideale plek is om nieuwe producten te lanceren. 

Lyon: een nieuwe locatie voor Natexpo
Natexpo houdt zijn 2018 editie in Lyon, een grote Europese stad in het hart van de leidende biologische regio. Door het Eurexpo expositiecentrum heeft Lyon bovendien de infrastructuur die nodig is voor de organisatie van een grote internationale show als Natexpo.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: