Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oproep bio-melkveehouders met grote fosfaatproblemen

Natuurweide en Biohuis doen een oproep aan die melkveehouders bij wie de voortzetting van hun bedrijf momenteel in gevaar is door fosfaatproblemen. Zit uw bedrijf in grote problemen en hebt u behoefte aan contact met lotgenoten? Wilt u samen gaan pleiten voor coulance voor biologische bedrijven? Natuurweide en Biohuis willen graag mensen met elkaar in contact brengen om ervaringen te delen en samen te kijken wat er nog mogelijk is. Er is al een groep gevormd van starters met geen tot weinig fosfaatrechten. Daar kunnen nog starters bij aansluiten. Stuur een email naar info@biohuis.org. Deze email komt aan bij Biohuis secretaris Maria Buitenkamp die samen met De Natuurweide hieraan werkt. Leden van Natuurweide:stuur uw mail ook CC aan Teunis Jakob Slob.
 

Tijdig bezwaar maken

Biologische melkveehouders hebben niet bijgedragen aan het mestprobleem, maar moeten wel dieren inleveren om voor de gangbare collega's hogere mestgiften (de derogatie) mogelijk te maken. Dat vinden ze bij Biohuis nog steeds onverteerbaar. Na ontvangst van uw beschikking heeft u 6 weken om bezwaar maken. Maak eventueel eerst pro forma bezwaar, u krijgt dan extra tijd voor het complete bezwaar. Een beroep op de knelgevallenregeling kan nog tot 31 maart. Zit u echt in de knel, doe dan ook een beroep als u niet precies past in de officiƫle 'knelgevallen' of 'bijzondere omstandigheden'. Verder kunnen bedrijven een beroep doen op een 'disproportionele last'. Daarnaast kan de minister ook nog op grond van art. 38 meststoffenwet in speciale gevallen een uitzondering verlenen.
 
Bron: Nieuwsbrief Biohuis 19 maart 2018
 
Publicatiedatum: