Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitstel mestverwerkingsplicht mogelijk voor geblokkeerde pluimveebedrijven

Pluimveehouders, die momenteel geblokkeerd zijn vanwege een verontreiniging met fipronil kunnen voldoen aan hun mestverwerkingsplicht over het jaar 2017 via vervangende mestverwerkingsovereenkomsten. Bedrijven die problemen ondervinden om op deze wijze te voldoen aan de mestverwerkingsplicht over het jaar 2017 konden zich voor 31 december 2017 telefonisch melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Deze bedrijven meldden hun relatienummer en de omvang van de resterende mestverwerkingsplicht in kilogrammen fosfaat over het jaar 2017. Bedrijven kunnen de verplichting, die zij hebben voor het verwerken van mest over het jaar 2017 voldoen in het jaar 2018. Bedrijven zullen in januari een schriftelijke bevestiging van deze uitgestelde mestverwerkingsplicht krijgen.

Eind 2018 zal de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, in de controle op de mestverwerkingsplicht over het jaar 2018 bezien of de bedrijven aan de mestverwerkingsplicht 2017 in 2017 en in 2018 hebben voldaan. Is dat niet het geval, dan zal alsnog handhavend worden opgetreden over het jaar 2017.

Bron: NVWA
Publicatiedatum: