Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-ondernemers floreren in nieuwe Fairtrade Gemeente Hilversum

Tholen – Sinds vorige week mag Hilversum zich officieel Fairtrade Gemeente noemen. Dat betekent dat ondernemers, inwoners en de lokale overheid zich hard maken voor meer eerlijke handel binnen en buiten de gemeente. Ter ondersteuning van dit doel heeft Kernteam Fairtrade Hilversum daarom ook de Hilversumse Eerlijk Winkelenroute geïntroduceerd, dat via flyers en een speciaal daarvoor gelanceerde app lokaal breed onder de aandacht wordt gebracht. "Daar plukken ook bio-ondernemers de vruchten van", vertelt mede-initiatiefnemer Gonny Jeths van biologische kledingwinkel Sus & So.


 
Kernteam Fairtrade Hilversum heeft zichzelf ten doel gesteld eerlijke handel in Hilversum te bevorderen. Landelijk zijn meerdere Fairtrade werkgroepen actief om de handel binnen hun gemeentes eerlijker te maken. "De gemeente Hilversum wil al langer als duurzaam aangemerkt worden. Als duurzame ondernemer wilde ik graag de biologische en eerlijke winkels van Hilversum onder de aandacht brengen. Toen bleek dat er ook vanuit het Kernteam Fairtrade Hilversum plannen op tafel lagen om dit initiatief binnen Hilversum uit te voeren, hebben we als ondernemers de handen ineengeslagen en zijn zowel de winkelroute als de app met ondersteuning van de landelijke stichting Eerlijk Winkelen van de grond gekomen", vertelt Gonny over de ontstane wisselwerking.Om meer ruchtbaarheid te geven aan de duurzame bedrijven in de stad is de Hilversumse Eerlijk Winkelenroute geïntroduceerd. Daarbij worden bezoekers wegwijs gemaakt in de talrijke verkooppunten van fairtrade, tweedehands en biologische producten die de stad rijk is. De winkelroutekaartjes zijn te vinden in recreatiecentra (hotels, VVV) en bij alle bedrijven die deel uitmaken van de route. "De verschillende aanbieders zitten niet in elkaars vaarwater", verzekert Gonny. "Daarvoor is het aanbod te divers." Zo behoren een wijnwinkel, bierbrouwerij, ecologische snackbar en zelfs een duurzame brillenwinkel tot de deelnemerslijst. "Deze bedrijven vullen elkaar juist goed aan en bekleden hierin ook naar elkáár toe een mooie ambassadeursrol." Onder de bio-ondernemers vallen onder meer Biologische Slagerij van Vught, GoodyFood en Sus & So.


 
Geïnteresseerde ondernemers kunnen ook nu nog actief bij de campagne aanhaken.
 
Voor meer informatie:
www.eerlijkwinkelen.nl
www.fairtradehilversum.nl