"Zelfs geschikt om gehaktballen mee te maken"

Vegetarisch seitangehakt nu bij Kroon Biologische Verswaren

Tholen - Het vegetarische seitangehakt van Bertyn is vanaf heden verkrijgbaar bij Kroon Biologische Verswaren. "Bertyn heeft dit product in het voorjaar geïntroduceerd. Op de Nederlandse markt is dit nog een heel nieuw product. We zijn erg blij met deze samenwerking met Kroon Biologische Verswaren", vertelt Tim Spek van Noble House. Rymke Keijzer geeft namens Kroon aan waarom zij er voor hebben gekozen om dit product op te nemen. "Dit product maakt het vega-assortiment van Bertyn en dat van Kroon naar ons idee mooi volledig."
 

Griekse tomatensoep met vegetarische gehaktballen van seitan.

Tim geeft aan dat het een heel bijzonder product is. "Dit gehakt heeft een heel andere structuur en bite dan vergelijkbare producten die al op de markt zijn. We gebruiken voor dit gehakt de authentiek geproduceerde seitan van Bertyn. Dit maakt dit hoogwaardige seitangehakt zelfs geschikt om gehaktballen mee te maken. Door de unieke structuur kun je het gehakt van Bertyn op dezelfde manier gebruiken als vleesgehakt'." Volgens Tim was de grootste uitdaging in aanloop naar de introductie het verpakken van het Bertyn-gehakt. "We hebben het gehakt op een heel specifieke manier verpakt, zodat het de structuur behoudt en niet terugkeert naar seitan."


Veggie moussaka met seitan.

Klik hier verschillende recepten met seitangehakt. Dit is bijvoorbeeld het recept voor Seitan Mexicano: gehakt van seitan in de Mexicaanse keuken.

Ingrediënten voor Seitan Mexicano (4 Personen):

1 grote ui
Een scheutje rode palmolie extra vierge
1 eetlepel Adapto Botanico-mix
1 eetlepel gemalen komijn
Een beetje fleur de sel
2x 250 gram Seitan Veggie Gehakt
1 rode paprika
1 groene paprika
4 tomaten
4 teentjes knoflook
1 bosje verse korianderSeitan Mexicano.

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd: 10 minuten / Kooktijd: 10 minuten / Totale bereidingstijd: 20 minuten

Bereiding vegetarisch gehakt op zijn Mexicaans

Snijd de ui in ringen en kleur ze lichtgoud in de rode palmolie. Voeg de kruidenmix, het komijnpoeder en fleur de sel toe en laat alles 1 minuut stoven.

Haal het gehakt uit de verpakking, maak met de hand los en snijd de paprika's in reepjes. Doe ze bij de kruiden in de pan. Laat goed doorbakken, terwijl je blijft roeren. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Snijd de tomaten in 8 stukken en hak de knoflook fijn. Doe ze bij de seitan en kruiden en laat alles onder het deksel gaar stomen. Werk het geheel af met veel verse koriander en serveer met taco's en guacamole.

Tip van Serge Restiau

Voeg eventueel ook nog gekookte kidneybonen of maïs toe aan de Mexicaanse stoverij. Als dat niet Mexicaans is?!

Ook Chef Chantal Voets legt uit: de koriander in dit recept is eigenlijk een typisch Aziatisch kruid dat zeer aromatisch van zowel geur als smaak is. Koriander past hier perfect bij.Voor meer informatie: tim.spek@noble-house.tk en www.bertyn.eu

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.