Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Huisgerookte chilipepers in nieuwste Aurora-kaas
Aurora heeft begin september haar nieuwste kaas geïntroduceerd; de Smoked Chili. Aurora Gold Smoked Chili is een Goudse jonge kaas met gerookte chilipepers. Op 26 en 27 september kregen de bezoekers van de Vakbeurs Foodspecaliteiten in de Expo Houten de kans om van de nieuwe kaas de proeven.
De chilivlokken worden door Manon ten Dam zelf gerookt in Aurora's eigen rookoven. Nadat de chilivlokken een paar uur de intense smaak van rokend beukenhout hebben kunnen opnemen, worden ze aan het kaasmaakproces toegevoegd. Na 4 weken rijping op de plank, ontstaat een lekker smedige kaas waarbij in eerste instantie de rokerige nuances de boventoon voeren en waarbij daarna de lichte kick van de chilipepers komt.
Aurora heeft bewust gekozen voor een chilikaas die niet heel pittig is, daar deze er al genoeg zijn, en is dus gegaan voor een kaas met een lichte spice, zodat een breder publiek hem lekker zal vinden. Het feit dat de chili's (huis)gerookt zijn, zorgt volgens de kaasmakers voor de unieke smaak van deze kaas.
Aurora Gold Smoked Chili is geschikt als blokje bij de borrel of als plakje op het brood, maar gaat ook uitstekend bij Mexicaanse gerechten.