Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voormalig vaste klant omarmt ondernemerschap

Belgische natuurvoedingswinkel Rozebotteltje wordt Biohuisje

Tholen – Dertig jaar stond ze aan het roer van natuurvoedingswinkel Rozebotteltje in het pittoreske Vlaamse dorpje Blauberg. En nu gaat ze met pensioen. Francine Staes kijkt terug op een mooie nalatenschap met een werkzaam bestaan vol afwisseling en sociale contacten. Biologisch omschrijft ze als "interessante materie om constant over bij te leren." Sinds 25 augustus gaat de winkel door het leven als Biohuisje.

Afgelopen vrijdag en zaterdag was de opening. Nieuwe eigenaresse Vanessa Vandamme spreekt van een gezellige drukte. Op het plein naast de winkel gaven leveranciers proeverijen. "Geheel met de insteek dat klanten de producent achter het product leren kennen."


Vanessa Vandamme (midden) en Francine Staes (rechts), daags voor de opening. De mevrouw links op de foto runt een massagesalon op de tweede verdieping. "Een unieke combi", beaamt Vanessa.

Vanessa kwam voorheen vaak in Francines winkel. Ze interesseerde zich naar eigen zeggen al buitengewoon in biologisch. Op een gegeven moment kwam ter sprake dat Francine met pensioen zou gaan. "Eén plus één is twee. Zo is het gekomen. Ik besloot ik er toen volledig voor te gaan", blikt Vanessa terug. In het voorbije jaar heeft ze cursussen gevolgd om de kneepjes van het vak te leren.

Ook Vanessa ziet zichzelf de winkel de komende dertig jaar nog runnen, laat ze desgevraagd weten. "Dat is zeker de bedoeling. Tot nu toe haal ik veel plezier uit het werk. Voor de overdracht hebben Francine en ik nog enige tijd samen in de winkel gewerkt. Zo heeft ze mij goed in kunnen werken."

Het concept van de winkel blijft in grote lijnen hetzelfde, vertelt ze. "Wel zijn we uitgebreid met verse groenten en fruit en een broodafdeling. Onze vaste klanten kunnen dan in één winkelbezoek al hun boodschappen doen. Dat verwachten ze stiekem ook wel. In deze opzet is de winkel meer een geheel concept."

Biologisch leeft in Blauberg. "Voor een klein dorpje houden haar inwoners zich er veel mee bezig. Men is blij dat de winkel in aangepaste vorm blijft bestaan. Ook diegenen met speciale voedingswensen of allergieën kunnen bij ons terecht en zijn positief", sluit Vanessa af.

Voor meer informatie:
Vanessa Vandamme
Natuurvoedingswinkel Biohuisje
Blaubergsesteenweg 176
2230 Blauberg
T: 014895296
[email protected]
www.biohuisje.be