Positieve balans voor proefbedrijf biologische landbouw Inagro

Het jaar 2016 gaat de geschiedenis in als een algemeen rampjaar voor land- en tuinbouw. Desondanks heeft het proefbedrijf biologische landbouw van Inagro het goed gedaan. Het pilotproject 'vaste rijpaden', een goed machinepark voor mechanische onkruidbestrijding en een slim management hadden een positieve impact.

Positieve balans in rampjaar 2016 voor proefbedrijf biologische landbouw
Op het Proefbedrijf Biologische Landbouw van Inagro wordt sinds 2001 op een oppervlakte van 12 hectare zandleemgrond biologisch geteeld. Een professionele bedrijfsvoering staat borg voor een goed referentiekader voor de proefveldwerking en levert een pak praktijkervaring op. Het pilootproject vaste rijpaden op breed spoor' werd in 2016 meteen over het volledige bedrijf uitgerold. In dezelfde stap werd volledig overgeschakeld op niet-kerende grondbewerking. Tot eind mei liep alles van een leien dakje. De hevige waterval van 29 mei en de daaropvolgende natte juni maand tekenden het verdere seizoen.


Bron: CCBT (via BioKennis.org)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.