Hond waakt over ananasteelt in Costa Rica

Nestor Ramirez teelt biologische ananassen in Costa Rica voor Coopeproagro, een coöperatie van zes biologische ananastelers in het noorden van Costa Rica. Deze regio is ideaal voor de teelt van biologische ananassen aangezien wij hier beschikken over de juiste bodem, temperatuur en voldoende regen. Hartelijk dank voor het kopen van onze biologische ananassen.

De biologische bedrijven binnen de coöperatie zijn vrij klein vergeleken met de grote gangbare bedrijven, waardoor de relatie tussen de farmmanager en de medewerkers veel directer en informeler is. Ieder bedrijf heeft tussen de 6 en 8 medewerkers in dienst, die allerlei verschillende activiteiten uitvoeren. Waar normaal gesproken binnen de ananasteelt een kwart van het personeelsbestand binnen een jaar weer vertrekt, werken ze bij de coöperatie nog steeds met dezelfde mensen waarmee gestart is.

De velden worden regelmatig bezocht door een grote variëteit aan vogels en zoogdieren die op zoek zijn naar een zoete biologische fruittraktatie. Er worden nu honden getraind om het gevogelte weg te jagen (niet dood te maken) zodat er nog wat fruit overblijft om te exporteren. Onder de dierlijke bezoekers zijn papegaaien, parkieten, ocelotten, brulapen en wasberen. "In alle jaren dat ik in de gangbare ananasteelt heb gewerkt, heb ik nog nooit zoveel dieren gezien", vertelt Nestor.

Voor meer informatie: www.natureandmore.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.