Jeffrey Moret, TOFF:

"Biologische markt booming, maar aanbod groeit ook gigantisch hard"

Tholen - Jeffrey Moret en Cees van Vugt gaan trots het derde jaar in met hun biologische groothandel. De eerste twee jaar deden ze dat onder de vleugels van Marni Fruit, maar sinds februari zijn ze zelfstandig met TOFF, dat staat voor The Organic Fresh Factory. "We zijn dik tevreden. Ons team is uitgebreid naar zes man en krijgen positieve reacties van klanten en leveranciers op onze werkwijze en jaarrond biologische AGF-aanbod."

"Momenteel zitten we volop in de kasgroenten, waarmee we veel Europese retailers voorzien", vertelt Jeffrey. "Met name met biologische paprika's, komkommers en tomaten hebben we inmiddels een goede naam opgebouwd."

Naast het binnenlandse bio-aanbod speelt het bedrijf al sinds de start een rol in het overzeese seizoen. "Momenteel krijgen we veel biologische appelen en peren uit Zuid-Amerika binnen en we starten binnenkort ook met het Nieuw-Zeelandse seizoen. Appelen zijn er momenteel genoeg, de perenmarkt is wat krapper", vertelt Jeffrey. "Ook krijgen we sinds dit seizoen bio-uien binnen uit Egypte. Verder zijn we momenteel een project aan het opstarten met avocado's uit Kenia. Daar teelt men van maart tot en met augustus al biologische avocado's, maar vaak zijn de lokale telers niet in staat om de kosten voor hun bio-certificeringen te dragen en daar gaan wij onze leveranciers bij ondersteunen. Zo creëren wij een aanbod waar beiden beter van worden."

"We voeren echt een breed en variërend bio-assortiment. Daarbij hebben we dankzij de logistieke faciliteiten van Marni Fruit alles in huis om onze klanten van mix-pallets te voorzien", vertelt de bio-handelaar. Een product dat nog op zijn verlanglijstje staat om aan het assortiment toe te voegen, zijn limes. "Dat product heeft zoveel potentieel, maar is beperkt beschikbaar. Er is wel wat biologische teelt in Mexico en de Dominicaanse Republiek, maar daarvan gaat het gros naar de Noord-Amerikaanse markt en is het gedeelte wat overblijft beperkt."

"Naast onze Europese afnemers voorzien we ook klanten in Dubai en Singapore met bio-product. Verder voorzien we klanten in zuidelijke landen als Italië, Portugal en Spanje buiten hun seizoen. Onze klanten bedienen wij in volle pallets als ook mixpallets. Gelukkig is de bio-markt nog altijd groeiende, maar het aanbod groeit ook. De Nederlandse tuinbouw kent nog een minder snelle groei in bio als bijvoorbeeld Spanje, daar zetten ze gelijk Oost-Almería vol bio-groenten. Maar het gaat zeker goed", zegt Jeffrey, gekscherend.

Voor meer informatie:
TOFF
Gebroken Meeldijk 52
2991 VD Barendrecht
Tel: +31 180 697 979
info@toffbv.nl
www.toffbv.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.