

Vers belangrijk speerpunt
"Het ambacht van bakker heeft zijn glans verloren. Het is weer tijd dat de producten centraal komen te staan", motiveert Renée haar ondernemerschap. Versheid is daarom ook een speerpunt. "De bakkerij werkt niet met grote voorraden. We bakken liever ter plaatse bij, dan dat we met grote voorraden werken. Alleen zo kunnen we de versheid van onze producten garanderen. Naar klanten toe is dat meteen een bevestiging dat alles wat we doen transparantie ademt. Niks komt uit de vriezer."
Geen traditionele bakker
De inrichting verraad dat we geenszins te maken hebben met een bakker in de traditionele zin van het woord. De pittoreske tafeltjes, de handgeschilderde vloer en de glazen wand rondom de werkplaats benadrukken dat klanten voor méér komen dan alleen een brood. Elke klant is meteen een gast. "Je kunt hier komen ontbijten, maar ook op andere momenten van de dag staat koffie en koek klaar", vervolgt de jonge onderneemster. Klanten kunnen gerust een stuk brood proeven, voordat ze tot aankoop overgaan. "Ze verbazen zich vaak over het feit dat onze broden er anders uitzien dan in de supermarkt. De broden worden immers in een steenoven gebakken en met de hand gevormd. We grijpen dat moment ook vaak aan om te vertellen welke ingrediënten we gebruiken en waar biologisch voor staat." Buiten de winkel om belevert de bakkerij ook horeca uit de omgeving met halffabricaten om op locatie zelf af te bakken.
Niet alles biologisch
Alle broden bevatten biologische ingrediënten, maar alleen het speltbrood is biologisch gecertificeerd. "We importeren alle bloem uit Frankrijk, afkomstig van een biologische molenaar. De kwaliteit daarvan is hoog en dat zet meteen een mooie standaard voor de rest van ons assortiment. Volledig biologisch werken is echter aan de prijs. In die vorm is het natuurlijk echt een luxeproduct. Om ook de prijsbewuste consument te bedienen die enige affiniteit heeft met biologisch, voorstaan we een tussenvorm. Broden die voor een deel bio zijn, kunnen we aantrekkelijker prijzen. Dan bereik je natuurlijk een veel grotere doelgroep."
In de Bakkerij
Wijngaardstraat 50
4461 DD Goes
M: 06-51544066
info@in-de-bakkerij.nl
www.in-de-bakkerij.nl