Bakkerij Hardeman ontvangt EKO-keurmerk voor winkels

Biologische winkel Hardeman in Wijk en Aalburg is gecertificeerd voor het EKO-keurmerk winkels. Om voor het keurmerk in aanmerking te komen moet een winkel voor minimaal 90% biologisch inkopen en ook op andere terreinen een vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid voeren.

Bij Hardeman is behalve biologisch brood en gebak, ook een compleet assortiment natuurvoeding te vinden. Dit gaat van koffie, thee, jams enzovoorts tot hondenvoer, maar ook vlees, vis en kaas. De kaas komt van Biokaas Kinderdijk.

In de winkel zijn verse biologische groenten, fruit, kaas en vleeswaren, granen, wijnen en bier en een diversiteit aan droogwaren verkrijgbaar. En een uitgebreid assortiment glutenvrije producten. Ook is het mogelijk om via Hardeman een groente en/of fruittas bestellen.

Sinds kort kan men bij Hardeman genieten van een rookvrij terras, want zeg nu zelf, bij een biologische leefwijze hoort ook een zoveel mogelijk 'schone' lucht. Specifieke informatie over de betreffende winkel is te vinden op www.bakkerijhardeman.nl.

EKO-keurmerk Winkels

EKO-gecertificeerde winkels zijn te herkennen aan een sticker met het blauwe logo met de boodschappentas op de winkelruit. In deze winkels doen consumenten onbekommerd hun boodschappen. Want de winkel kiest ervoor zoveel mogelijk biologische producten aan te bieden. De klant ziet in één oogopslag wat er in de winkel niet bio is, doordat de schapkaartjes rood zijn.

In drie van de vier versgroepen (AGF, brood, zuivel, vlees) is het aanbod zelfs 100% biologisch. De winkel moet ook een duurzaamheidsbeleid hebben dat invulling geeft aan de kernwaarden van de biologische landbouw. Kort samengevat gaat het om ecologie, gezondheid, eerlijkheid en zorg. Het duurzaamheidsbeleid van de winkel moet minimaal twee verbeterdoelstellingen hebben zodat de lat steeds hoger komt te liggen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.