
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
Zeeuwse veehouderij introduceert rijkgevulde Black Angus bio-kroket
"De Black Angus-runderen passen perfect in de omgeving. De dieren grazen in natuurweides en doen zich daar te goed aan jonge grasscheuten en 'onkruid'. Ze zijn niet heel kieskeurig in wat ze grazen. Hun sobere leefstijl en rustige karakter maakt de runderen bijzonder prettig in de omgang", vervolgt de veehouder. Een ander motief voor dit type rund is gestoeld op kostenreductie. Het echtpaar hield eerder dikbillen, wier geboorte standaard wordt ingeleid met een keizersnede. Al met al een dure aangelegenheid. René: "De Angus-runderen kunnen dat zelfstandig."
Ook de smaak van het vlees is voor hem een factor van belang. Voor de kroketten wordt gebruik gemaakt van met name het nek- en borststuk. Dat vlees wordt drie dagen getrokken in bouillon, waardoor het goed mals wordt. "In tegenstelling tot de kroket bij de plaatselijke snackbar bestaan deze kroketten uit 25 gram vlees. Gangbaar is 15 gram, dus onze bio-kroket is rijkelijk gevuld", besluit de Zeeuw.
De kroketten zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel en in diverse winkels waar de veehouderij vlees aan levert.
Voor meer informatie:
Biologische Angusfokkerij 'Poelzicht'
Bimmelsweg 3
4444 SB 's-Heer Abtskerke
vanpoelzicht@planet.nl
www.angusfokkerijpoelzicht.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen
- 2023-01-16 Duitsland: Bioland blij met etiketteringswet voor veehouderij
- 2023-01-13 De Groene Weg formaliseert keten van Nederlands biologisch lamsvlees
- 2023-01-12 Steun de Voedselbank door te kiezen voor biologisch vlees
- 2023-01-12 Het water staat de biologische veehouders in België aan de lippen
- 2023-01-04 "Biologisch boeren is transparant en maatschappelijk gewenst"
- 2022-12-23 Een kijkje in de (voer)keuken van BioBrüder Heimann
- 2022-12-22 Belgische veehouders vragen om crisissteun
- 2022-12-22 "Wij waren altijd al van het extensieve boeren"
- 2022-12-20 Brandt & Levie gaat strijd aan met eenheidsworst