Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verkoop diervriendelijkere kip neemt toe

Omzet biologische kip in supermarkten +17% in 2016

Vorig jaar is het aandeel van de supermarktomzet van kip met een welzijnskeurmerk met 20 procent gestegen ten opzichte van 2015. Wakker Dier concludeert dit uit haar analyse van cijfers van IRI Nederland. Consumenten blijken bereid te betalen voor dierenwelzijn: zes jaar geleden ging van elke 100 euro die werd uitgegeven aan kip 7 euro naar kip met een keurmerk. Inmiddels is dat 19 euro. Wakker Dier: "Deze cijfers geven een duidelijk signaal aan supermarkten: zet vol in op kip met Beter Leven keurmerk, de klant is er klaar voor."

Verkoop diervriendelijkere kip neemt toe

In de afgelopen 2 jaar is de plofkip nagenoeg uit de schappen verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een 'tussenkip'. De tussenkip heeft geen keurmerk en zit qua welzijn tussen 'plofkip' en kip met 1 ster Beter Leven in. Opvallend is dat veel mensen niet kiezen voor de tussenkip, maar voor een treetje beter: de kip met 1 ster. Dit is duidelijk terug te zien in de cijfers: de omzet van kip met 1 ster Beter Leven van de Dierenbescherming steeg met 28%. De omzetstijging van biologische kip was 17%. De totale verkoop van keurmerkkip steeg met 29%.

Bron: Wakker Dier
Publicatiedatum: