Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ProLaTerre nu breder verkrijgbaar in België

Sinds december 2016 is Sofine Foods, de producent van het merk ProLaTerre, de samenwerking aangegaan met Biofresh, totaalleverancier in de Belgische markt. Er is gestart met een assortiment van 8 verschillende producten. Met de introductie van dit assortiment kan de winkelier een volledig biologisch en vegan assortiment aanbieden aan hun consument.
 
Rob Swensen, salesmanager organic retail Benelux bij Sofine vertelt: "Voor ons merk ProLaTerre ben ik geruime tijd op zoek geweest naar een geschikte groothandel in België. Een groothandel welke een goede relatie onderhoudt met haar klanten, een breed bereik heeft en een actief salesteam wat de beschikbaarheid van ProLaTerre kan vergroten. Na een aantal positieve gesprekken met Chris Vanderstraeten, hoofd aankoop bij Biofresh, hebben we besloten om te gaan starten met 8 producten van ProLaTerre. Biofresh heeft daarmee een gevarieerd assortiment met goed roterende producten, afgewisseld met innoverende producten zoals de Zeewierburger."


De koeling van Natuurwinkel 't Viooltje in Maaseik, zij hebben diverse producten van ProLaTerre opgenomen (rechtsonder in de koeling) en linksboven is te zien dat ze een print van de nieuwsbrief van Biofresh als aanvullende info neergezet hebben.

Op 3 februari heeft Rob een salestraining gegeven aan het salesteam van Biofresh. "Bij binnenkomst kreeg iedereen een broodje Zeewierburger om hier alvast kennis mee te maken. Ik heb meer verteld over de achtergrond van Sofine Foods, het verhaal achter het merk ProLaTerre en we hebben stil gestaan bij elke opgenomen variant. Het is erg fijn om zoveel positieve reacties te krijgen vanuit een team wat erg begaan is met haar werk. Hiermee hebben we een mooie basis gelegd om op de Belgische markt breder verkrijgbaar te zijn. Na deze salestraining ben ik gestart met het bezoeken van de Belgische winkels. Tijdens mijn bezoek laat ik samples achter van de producten en vertel ik meer over ProLaTerre. Sommige winkeliers hebben ProLaTerre al opgenomen in hun winkel, anderen gaan graag de samples proberen en dan hun keuze maken. Ik ben er van overtuigd dat we snel de Belgische markt kunnen gaan veroveren en net zo een mooie positie gaan krijgen als die we hebben in Nederland. Dit alles natuurlijk om iedereen te voorzien van een lekkerder product vandaag, wat beter is voor morgen."
 

ProLaTerre Tofu duo-pack 500 gram en ProLaTerre Tofu Tomaat & Basilicum

Rob: "Dit zijn twee hardlopende producten in het assortiment van ProLaTerre. Met het duo-pack tofu biedt ProLaTerre de winkelier en de consument een prijstechnisch interessant product. Een naturel product waar de consument zelf veel smaak aan mee kan geven en wat zich laat lenen om op verschillende manier in te zetten. Tofu Tomaat & Basilicum is zowel warm, als koud toe te passen. Bijvoorbeeld in een heerlijke salade nu de lente er weer aan komt."
 

ProLaTerre Zeewierburger en ProLaTerre Zeeuwse Zeewierballetjes

Na de succesvolle introductie van de Zeeuwse Zeewierballetjes eind 2015, heeft ProLaTerre net voor de feestdagen in 2016 ook een Zeewierburger geïntroduceerd. Hiermee introduceert ProLaTerre de eerste vegan én bio Zeewierburger. De burger is dan ook exclusief bij Biofresh in België verkrijgbaar.
 

ProLaTerre Tofulicious Wok Mild Chili en ProLaTerre Tofulicious Wok Teriyaki

Om de Belgische consument extra gemak te bieden heeft Biofresh ook een tweetal wok varianten uit het Tofulicious Wok concept van ProLaTerre opgenomen. Beide varianten zijn erg toegankelijk en breed te gebruiken in de keuken, bijvoorbeeld met wat wokgroenten en rijst of in een ovenschotel.
 

ProLaTerre Harissa balletjes en ProLaTerre Vegan gehakt

De Harissa balletjes bieden met hun specifieke Noord-Afrikaanse smaak variatie in het segment vegetarische balletjes. Dit product is voor de winkelier in België exclusief verkrijgbaar bij Biofresh. Naast het gemak in gebruik van deze balletjes heeft Biofresh ook één van de andere toppers uit het assortiment van ProLaTerre opgenomen, het vegan gehakt. Dit vegan gehakt is te gebruiken in onder andere een vegetarische pastasaus of in een ovenschotel.

Voor meer informatie:
+31 (0)6 38740007
rob.swensen@sofine.eu
Publicatiedatum: