Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwart vleesvervangers in België is biologisch

Biologisch neemt in België binnen het segment vegetarische producten een groot marktaandeel in. De vleesvervangers hebben met 24% het grootste marktaandeel. Eén op de vier gekochte vleesvervangers is biologisch. Biologische melkvervangers hebben een marktaandeel van 9,8%.



Honderden referenties in biologische veggie-aanbod

In Vlaanderen alleen al zijn zo'n 15 biologische veggieproducenten actief, samen goed voor enkele honderden referenties. Verschillende biobedrijven ontwikkelen innovatieve producten die niet voorkomen in het gangbare segment. Verschillende producenten zijn al meer dan 20 jaar actief.

Vlees- en melkvervangers in trek bij Belgische gezinnen

Belgische gezinnen besteedden in 2015 ruim 514 miljoen euro aan biologische producten. Dat was 18% meer dan in 2014. De stijging voor bio wordt verklaard door een hogere aankoopfrequentie. Het totaal aantal (occasionele of regelmatige) biokopers haalt een zeer hoog niveau: namelijk 88% van de Belgische gezinnen. Qua bestedingen per productcategorie behoren de vleesvervangers en melkvervangers tot de belangrijkste groeiers in 2015.

Biocampagne Verrassend Veggie

Het assortiment plantaardige alternatieven voor vlees, vis en zuivel neemt toe en is vaak ronduit verrassend. Tijdens de biocampagne Verrassend Veggie, die van 18 tot 26 februari 2017 duurt, wordt dat eens te meer duidelijk. Tijdens deze week wordt verduidelijkt hoeveel vakmanschap er wordt gestoken in biologische vegetarische producten.

Voor meer informatie: www.biomijnnatuur.be

Bron: Bio mijn natuur
Publicatiedatum: