Nieuw: Bastiaansen van de Boer
Ze geeft aan dat ze met 'Bastiaansen van de Boer' inspelen op de behoefte naar transparantie bij de consument. "We merken dat mensen steeds meer behoefte hebben aan duidelijkheid over de oorsprong. Ze willen weten waar de melk vandaan komt waar de kaas van gemaakt wordt en wie de kaas produceert."
Van links naar rechts: boer Bart, boer Chris en boer Wicher. Met op de voorgrond de Bastiaansen van de Boer-kazen.
Voor 'Bastiaansen van de Boer' werkt de kaasproducent samen met biologische melkveehouders Chris, Bart en Wicher. Boer Bartele Holtrop zal zelf afreizen naar Neurenberg. "Hij zal woensdag en donderdag bij ons in de stand aanwezig zijn zodat u zijn unieke visie op de kringloop uit eerste hand kunt horen. Wij maken van zijn Jersey melk een 50+ kaas met natuurlijke korst. Deze melk is bijzonder, hoog in eiwit en met mooi en romig vet." De kaas van Boer Chris is een rauwmelkse boeren jong belegen 50+ kaas, gemaakt op zijn eigen bedrijf, wat een voorwaarde voor Boerenkaas is. Van de melk van Boer Wicher, die zijn dieren weidt op de bijzondere veengronden rondom Rouveen, maakt Bastiaansen een Weidekruidenkaas. "Kruiden die ook terug te vinden zijn in de weiden, zijn nu in de kaas verwerkt, zoals zuring, pimpernel en paardenbloem, dichter bij de natuur kun je bijna niet komen", aldus Marja.
De verwachting is dat de kaas van Boer Bart vanaf ongeveer 22 mei verkrijgbaar zal zijn. De andere twee kazen worden vanaf ongeveer 1 maart verwacht.
Voor meer informatie:
Marja Bastiaansen
Bio Kaas
Aardstraat 31
5124 RW Molenschot
0161 432357
m.bastiaansen@bastiaansen-bio.com
www.bastiaansen-bio.com