Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: Bastiaansen van de Boer

Tholen - Bastiaansen Bio Kaas presenteert volgende week op de BIOFACH in Neurenberg drie bijzondere kazen onder het nieuwe concept 'Bastiaansen van de Boer'. "We zijn gestart om melk van een aantal biologische boeren rechtstreeks te verwerken tot mooie producten. Het gaat om een roodbacterie natuurkorst kaas, een rauwmelkse boerenkaas en een weidekruidenkaas. Kwalitatief hoogstaande melk is de basis voor deze drie nieuwe kazen", vertelt Marja Bastiaansen.

Ze geeft aan dat ze met 'Bastiaansen van de Boer' inspelen op de behoefte naar transparantie bij de consument. "We merken dat mensen steeds meer behoefte hebben aan duidelijkheid over de oorsprong. Ze willen weten waar de melk vandaan komt waar de kaas van gemaakt wordt en wie de kaas produceert."


Van links naar rechts: boer Bart, boer Chris en boer Wicher. Met op de voorgrond de Bastiaansen van de Boer-kazen.

Voor 'Bastiaansen van de Boer' werkt de kaasproducent samen met biologische melkveehouders Chris, Bart en Wicher. Boer Bartele Holtrop zal zelf afreizen naar Neurenberg. "Hij zal woensdag en donderdag bij ons in de stand aanwezig zijn zodat u zijn unieke visie op de kringloop uit eerste hand kunt horen. Wij maken van zijn Jersey melk een 50+ kaas met natuurlijke korst. Deze melk is bijzonder, hoog in eiwit en met mooi en romig vet." De kaas van Boer Chris is een rauwmelkse boeren jong belegen 50+ kaas, gemaakt op zijn eigen bedrijf, wat een voorwaarde voor Boerenkaas is. Van de melk van Boer Wicher, die zijn dieren weidt op de bijzondere veengronden rondom Rouveen, maakt Bastiaansen een Weidekruidenkaas. "Kruiden die ook terug te vinden zijn in de weiden, zijn nu in de kaas verwerkt, zoals zuring, pimpernel en paardenbloem, dichter bij de natuur kun je bijna niet komen", aldus Marja.

De verwachting is dat de kaas van Boer Bart vanaf ongeveer 22 mei verkrijgbaar zal zijn. De andere twee kazen worden vanaf ongeveer 1 maart verwacht.

Voor meer informatie:

Marja Bastiaansen
Bio Kaas
Aardstraat 31
5124 RW Molenschot
0161 432357
m.bastiaansen@bastiaansen-bio.com
www.bastiaansen-bio.com