Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natuurweide werft 15 nieuwe leden op Bio-beurs

Teunis Jacob Slob van biologische melkveehouder vereniging De Natuurweide gaat vandaag thuis weer zijn dieren verzorgen na twee volle dagen heel hard gewerkt te hebben als standhouder op de Bio-beurs. "We kijken met heel veel plezier en tevredenheid terug. Het het belangrijkste moment van het jaar om ons te laten zien en om zoveel mogelijk boeren persoonlijk te kunnen spreken. We hadden andere veehouderijclubs uitgenodigd om met ons samen een grote stand te bemannen. In de afgelopen twee dagen hebben wij al weer 15 nieuwe leden definitief kunnen noteren."

"De fosfaatdiscussie is ook een belangrijk gesprekthema geweest. De nieuwe fosfaatmaatregelen zetten bedrijven op slot. Ondanks dat ze nu geen derogatie hebben en ook nog fosfaatruimte over hebben op hun eigen grond komen ze door de peildatum van 2 juli 2015 in de knel en mogen dat niet benutten. Er is nog veel onzekerheid hoe dit de komende tijd definitief zal uitpakken. Als Natuurweide zullen wij samen met het Biohuis dit ook nog laten horen op een inspreekmoment bij de Eerste Kamer."
 
"Op het tweede deel van de Biohuis ledenvergadering had Ronald van Marle een interessant en inspirerend verhaal gehouden dat goed bij mij binnenkwam: wat moeten wij doen om onze identiteit en authenticiteit van ons biologische product te behouden? Het gaat niet alleen om de 'klinische biologische kwaliteit' maar juist ook om de maatschappelijke betekenis van biologische landbouw als geheel. Dat moeten we als boeren nog beter laten zien ook al zitten de grote internationale handelsbedrijven daar niet op te wachten. De implementatie van de aanvullende normen in de biologisch melkveehouderij gaat nu van start."
 
Publicatiedatum: