Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
EuroCommerce:

"Te strikte regels beperken groei bio-sector"

EuroCommerce, de organisatie die de belangen van de Europese retail behartigt, heeft opgeroepen tot de invoering van ‘op risico gebaseerde, proportionele en pragmatische regelgeving’ om de verdere groei van de bio-sector mogelijk maken.



De oproep komt in een periode dat de vraag naar biologische producten het aanbod overschrijdt. EuroCommerce is van mening dat dit mede voortkomt uit het feit dat de regelgeving ten aanzien van ‘bio’ te streng zijn.

"Onnodig omslachtige en overbodige controles, certificering en milieu-eisen, maken dat bio-producten nog duurder worden voor de consument, hetgeen een dalende afzet tot gevolg heeft", vertelt EuroCommerce-directeur Christian Verschueren.
"EuroCommerce is zeker geen tegenstander van duidelijke regels maar deze dienen wel in overeenstemming te zijn met de sector, die toch al moeite heeft om de groeiende vraag bij te benen. We moeten de productie en consumptie juist stimuleren in plaats van deze af te remmen."
 
Bron: ESM Magazine
Publicatiedatum: