Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Elke zaterdagochtend biologische boerenmarkt

Boeren & Buren: nieuw Nederlands concept in De Rijp

In Buurderij De Rijp is er vanaf zaterdag 17 december elke week een biologische boerenmarkt met kwaliteitsproducten van boerderijen en ambachtelijke producenten uit de buurt. Groente, fruit, vlees, eieren, zuivel, brood, banket, maaltijden en nog veel meer. En bijna allemaal biologisch geproduceerd. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan men in Restaurant Bij Ernst kennismaken met de producenten. Buurderij De Rijp start met een proeverij.

Boeren & Buren heeft in de landen om ons heen zijn bestaansrecht al bewezen. Het netwerk is van de eerste en meest wijdverspreide initiatieven in Europa. In Frankrijk, waar het in 2011 van start ging, is het een groot succes: inmiddels zijn er al meer dan 1 miljoen leden en 700 Buurderijen. De app die daar eind januari 2016 werd gelanceerd, is al goed voor meer dan 100.000 downloads. Ook in andere landen, zoals Belgiƫ, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, gaat het de korte keten voor de wind. Buurderij De Rijp en Buurderij De Ceuvel in Amsterdam zijn de eerste twee Buurderijen van Nederland.

Boer meets Buur

Boeren & Buren werd opgericht om de lokale landbouw te ondersteunen en een transitie naar duurzame landbouw te bevorderen. Door de keten te verkorten kunnen boeren zelf hun prijzen bepalen en ontvangen zij tachtig procent van de verkoopprijs van hun producten. Wekelijks ontvangen de leden hun verse producten persoonlijk van de boeren en ambachtelijke producenten.

Vers

Op elke Buurderij is een lokaal aanbod te vinden van groenten, seizoensfruit, ambachtelijk brood, zuivelproducten, vleeswaren en traiteurwaren. Leden bestellen van tevoren online wanneer en hoeveel zij willen, zonder abonnement of vast pakket. Doordat alles op bestelling geoogst of bereid wordt is het gegarandeerd vers en gaan boeren zonder overschotten naar huis.

Voor meer informatie: www.boerenenburen.nl
Publicatiedatum: