
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Tien nieuwe bio-boerderijen ontvangen stimuleringsprijs voor omschakeling
- "Volg je orders en statussen voortaan met stoplichten"
- "Voor ons was het een no-brainer om iets te doen met bio-katoen"
- Drie op de vijf Nederlandse volwassenen vinden prijs belangrijker dan herkomst van voedsel
- Helft Nederlanders eet jaarlijks ruim 13 kilo méér suiker dan gedacht
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Nieuw: zeewier met de smaak van spek
Andre Gerrits (Michelinster chef-kok 't Amsterdammertje) en Willem Sodderland (Seamore) tijdens onthulling I sea bacon in FoodYard Amsterdam
Sinds de start van Seamore ontving het bedrijf verschillende internationale prijzen voor haar missie: het ontdekken van unieke soorten zeewier om daarmee bekende producten om te toveren in een gezondere, duurzame variant.
Save my bacon
Willem Sodderland, oprichter van Seamore: "We hoorden over een soort zeewier die zou lijken op bacon. Het moment dat ik het in de pan gooide was magisch: de prachtige paarse blaadjes veranderden in groen, knapperig spek. Ik gooide er eieren bij en het eerste gerecht was gemaakt". I sea bacon maakt korte metten met de slechte reputatie van spek.
Andre Gerrits, Michelin ster chef van het Amsterdammertje en winnaar van de Taste of the World award: "Ik geloof in de visie van Seamore. Zeewier is een geweldige toevoeging als ingrediënt. De zeewierbacon kan ik op allerlei manieren als topping gebruiken: van haute cuisine tot classics met een twist."
Future of Food
Rob Baan, CEO van Koppert Cress en lid van Seamore's advisory board is enthousiast om nog een reden: "De natuur heeft zo ontzettend veel te bieden zonder dat we er aan hoeven te prutsen. De toekomst van ons eten ontstaat niet zozeer door technologische vernieuwing maar vooral door met een slimmer perspectief heel dichtbij in de natuur te zoeken. I sea pasta en I sea bacon zijn daar een geweldig voorbeeld van."
Voor meer informatie:
Seamore Holding BV
Nieuwe Hemweg 2
1013 BG Amsterdam
T: +31 (0)6-23364607
www.seamorefood.com
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-02 BUMI overgedragen aan De Hobbit
- 2023-06-01 Loopt Duitsland voorop in de eiwittransitie?
- 2023-05-22 Passen vegaburgers in een gezond voedingspatroon?
- 2023-05-11 Nieuw 'No Sugars'-duo
- 2023-05-05 "Het moment om te investeren in eiwitrijke gewassen?"
- 2023-04-14 "Naast de energietransitie en grondstoffentransitie is er ook de eiwittransitie"
- 2023-04-07 Nieuwe plantaardige kokos-opklopcrème met 30% vet
- 2023-04-03 Belasting op haver- en rijstmelk, niet op koemelk en chocolademelk
- 2023-03-31 "Voor onze kokosroom wordt geoogst door mensen, niet door apen"
- 2023-03-21 Nieuw: QueenBite Burger
- 2023-03-09 Denemarken investeert 45 miljoen euro in plantaardig biologisch voedsel
- 2023-03-02 Onderzoek naar risico's van microbiële contaminanten in nieuwe plantaardige ingrediënten
- 2023-03-01 Plantaardig eiwit van Nederlandse eiwitboeren gewild, maar onbekend
- 2023-02-27 "Bijna twee derde van de vegetarische burgers is niet erg gezond"
- 2023-02-20 Masterplan voor eiwittransitie als economische motor in Nederland
- 2023-02-10 Natuurgedreven: nieuwe mini-documentaireserie over Nederlandse eiwitboeren
- 2023-02-09 Nieuwe range seitan voor in de koeling
- 2023-02-08 Wat als heel Nederland vegan wordt?
- 2023-02-02 Klassieke maaltijden met een plantaardige twist
- 2023-01-26 66 partners Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel