Nieuw: zeewier met de smaak van spek

Na 'I sea pasta' heeft Seamore een nieuw product aangekondigd tijdens de officiële lancering bij Foodyard Amsterdam. I sea bacon is een 100 procent zeewiervariant van bacon. Dit plantaardige, gezonde en duurzame alternatief smaakt natuurlijk zilt, rokerig en is knapperig na kort bakken. Vanaf 24 november is I sea bacon te koop.


Andre Gerrits (Michelinster chef-kok 't Amsterdammertje) en Willem Sodderland (Seamore) tijdens onthulling I sea bacon in FoodYard Amsterdam

Sinds de start van Seamore ontving het bedrijf verschillende internationale prijzen voor haar missie: het ontdekken van unieke soorten zeewier om daarmee bekende producten om te toveren in een gezondere, duurzame variant.

Save my bacon
Willem Sodderland, oprichter van Seamore: "We hoorden over een soort zeewier die zou lijken op bacon. Het moment dat ik het in de pan gooide was magisch: de prachtige paarse blaadjes veranderden in groen, knapperig spek. Ik gooide er eieren bij en het eerste gerecht was gemaakt". I sea bacon maakt korte metten met de slechte reputatie van spek.

Andre Gerrits, Michelin ster chef van het Amsterdammertje en winnaar van de Taste of the World award: "Ik geloof in de visie van Seamore. Zeewier is een geweldige toevoeging als ingrediënt. De zeewierbacon kan ik op allerlei manieren als topping gebruiken: van haute cuisine tot classics met een twist."

Future of Food
Rob Baan, CEO van Koppert Cress en lid van Seamore's advisory board is enthousiast om nog een reden: "De natuur heeft zo ontzettend veel te bieden zonder dat we er aan hoeven te prutsen. De toekomst van ons eten ontstaat niet zozeer door technologische vernieuwing maar vooral door met een slimmer perspectief heel dichtbij in de natuur te zoeken. I sea pasta en I sea bacon zijn daar een geweldig voorbeeld van."

Voor meer informatie:
Seamore Holding BV
Nieuwe Hemweg 2
1013 BG Amsterdam
T: +31 (0)6-23364607
www.seamorefood.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.