Na 'I sea pasta' heeft Seamore een nieuw product aangekondigd tijdens de officiƫle lancering bij Foodyard Amsterdam. I sea bacon is een 100 procent zeewiervariant van bacon. Dit plantaardige, gezonde en duurzame alternatief smaakt natuurlijk zilt, rokerig en is knapperig na kort bakken. Vanaf 24 november is I sea bacon te koop.
Andre Gerrits (Michelinster chef-kok 't Amsterdammertje) en Willem Sodderland (Seamore) tijdens onthulling I sea bacon in FoodYard Amsterdam
Sinds de start van Seamore ontving het bedrijf verschillende internationale prijzen voor haar missie: het ontdekken van unieke soorten zeewier om daarmee bekende producten om te toveren in een gezondere, duurzame variant.
Save my bacon
Willem Sodderland, oprichter van Seamore: "We hoorden over een soort zeewier die zou lijken op bacon. Het moment dat ik het in de pan gooide was magisch: de prachtige paarse blaadjes veranderden in groen, knapperig spek. Ik gooide er eieren bij en het eerste gerecht was gemaakt". I sea bacon maakt korte metten met de slechte reputatie van spek.
Andre Gerrits, Michelin ster chef van het Amsterdammertje en winnaar van de Taste of the World award: "Ik geloof in de visie van Seamore. Zeewier is een geweldige toevoeging als ingrediƫnt. De zeewierbacon kan ik op allerlei manieren als topping gebruiken: van haute cuisine tot classics met een twist."
Future of Food
Rob Baan, CEO van Koppert Cress en lid van Seamore's advisory board is enthousiast om nog een reden: "De natuur heeft zo ontzettend veel te bieden zonder dat we er aan hoeven te prutsen. De toekomst van ons eten ontstaat niet zozeer door technologische vernieuwing maar vooral door met een slimmer perspectief heel dichtbij in de natuur te zoeken. I sea pasta en I sea bacon zijn daar een geweldig voorbeeld van."
Voor meer informatie:
Seamore Holding BV
Nieuwe Hemweg 2
1013 BG Amsterdam
T: +31 (0)6-23364607
www.seamorefood.com

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-22 In welke landen is het voor vegetariërs het goedkoopst?
- 2022-07-22 Nieuw van Yakso: vegan smaakmakers
- 2022-07-19 The Veggie Lovers: volledig vernieuwd en over op biologische receptuur
- 2022-07-01 "Wereld kan worden gevoed met uitsluitend plantaardige voeding"
- 2022-07-01 Europese subsidie voor opschalen van de productie en toepassing van zeewier
- 2022-06-15 Florentin Hummus komt als beste uit de test
- 2022-06-02 Roquette breidt uit met biologische getexturiseerde erwten- en favaproteïnen
- 2022-06-01 Abbot Kinney's lanceert een vegan barista drink op Wereldmelkdag
- 2022-05-18 Upside introduceert de Cevapcici en breidt uit naar België
- 2022-05-06 Vegan Bio Gyros: geen Griekse mythe
- 2022-05-02 Nu ook vegan krupuk van Yakso
- 2022-04-28 Ekomenu start samenwerking met LikeMeat
- 2022-04-21 Nieuw: BUMI's seitan kebab
- 2022-04-19 Hoe Johnny Dutch consumenten wil verleiden met vegan wereldgerechten
- 2022-04-13 Nieuw van Allos: Veggie Paté vol en smeuïg & gekruid
- 2022-04-08 Prijsverschil tussen vlees en vleesvervangers wordt steeds kleiner
- 2022-03-30 Van reststroom tot veggieburger – zo doet Abinda het
- 2022-03-23 Reportage over 'ambassadeur' La vie est belle
- 2022-03-09 Lactosevrije bio-fruityoghurts nu in portieverpakking
- 2022-03-09 Ook een week zonder vlees voor de hond?