Koeienuitzwaaidag 19 november

Koeien van Buitenverwachting terug op stal

Vaste prik in het voorjaar: de koeiendans. Ook bij Boerderij Buitenverwachting wordt er al enkele jaren een koeiendans georganiseerd. Dit jaar viert de familie Van Rijn ook een 'koeienuitzwaaidag', de dag waarop de koeien weer op stal gaan. "Hoewel we de koeien zo lang mogelijk buiten willen laten lopen, kan het aan het eind van het najaar niet meer, vooral vanwege de drassige grond", vertelt Corneel van Rijn. "Het heeft ook wel iets knus als de koeien lekker op stal komen."Dat de koeien naar binnen komen markeert ook de overgang van het najaar naar de winter en lijkt op de in de Alpen traditionele Almabtrieb. "Dat onze koeien naar binnen gaan betekent juist ook dat ze buiten komen. Iets dat niet geldt voor 30 procent van de Nederlandse melkveestapel."

Samen met belangstellenden en Adoptievrienden wil de familie deze overgang maken en de koeien uitzwaaien als zij voor de winter hun laatste wandeling maken richting de stal. Dit zal zaterdag 19 november rond 15.00 uur gaan gebeuren. Na het uitzwaaien is er warme chocolade melk op de boerderij.

De koeienuitzwaai is op de locatie aan de Groenweg nummer 2a te Hoogmade, de chocolademelk wordt op Vlietkade 2 in Hoogmade geserveerd.

Meer informatie:
Boerderij Buitenverwachting
Familie van Rijn
Vlietkade 2
2355CR
Hoogmade
071-5018248
www.boerderijbuitenverwachting.nl
@boercornelis

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.