Stier BFG Hohenfried heeft hoge bevruchtingsratio

"Stijging bevruchting naar +13% bijzonder"

"De stier Hohenfried heeft altijd top kwaliteit sperma gehad. Er zit geen zwakke sprong tussen. Dus het verbaast me niet dat hij goed bevrucht, maar dat hij van 11 naar 13 procent stijgt is wel heel bijzonder", aldus Christine Adler, laborante op het proefstierenstation in Landshut. "Onder de microscoop kan het sperma nog zo goed lijken, alleen de praktijk toont aan of het ook goed bevrucht."
 
"Wij zijn al jaren bezig om de spermakwaliteit en het bevruchtend vermogen van onze stieren beter te maken. Daar steken we veel geld en tijd in. We zijn bezig met de voeding, met de huisvesting, met het proces van sperma vangen en met de apparatuur. We hebben het nu redelijk in de vingers, maar afdwingen kun je het nooit. Het blijft een natuurproduct", aldus Jakob Scherzer, hoofd dierlijke productie bij Bayern Genetik. Jarenlang heeft hij in Amerika gewerkt bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in reproductie. Zes jaar geleden verhuisde hij naar Beieren en ging bij Bayern Genetik aan de slag. In de afgelopen jaren heeft Scherzer samen met zijn collega's hard gewerkt aan het verbeteren van het bevruchtend vermogen van de Bayern Genetik stieren.


De bevruchting van de stier BFG Hohenfried steeg van +11 naar +13%.

Voor meer informatie:
Stef Beunk
Bayern Genetik
+31 (0)6-51490052
stef@bayerngenetik.nl
www.bayerngenetik.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.