TerraSana introduceert biologische smaakmaker 'ume su'
Ume is vooral zichzelf
In Europa wordt ume ook wel abrikoos of pruim genoemd, maar Japanners zeggen daarop: 'het is geen pruim en ook geen abrikoos. Het is ume'. De vrucht is krachtig van smaak en biedt een onvergelijkbare smaaksensatie, met twee heftige smaken (zout en zuur) tegelijk. In Japan wordt umeboshi veel gebruikt om rijst op smaak te brengen en het is tegelijkertijd ook groot deel van de Japanse traditie.
Nieuw in het assortiment: ume su
Ume su is een azijnachtige smaakmaker. Het wordt gemaakt van het sap van gefermenteerde umevruchten en is geschikt als saladedressing of in combinatie met gebakken groenten, rijst of noedels.
Ontstaan umeboshi
Meer weten over hoe umeboshi ontstaat en hoe TerraSana's producent in Japan umepasta maakt? Klik hier.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-07 Agroberries verwerft aandelen in BerryWorld
- 2023-06-07 “Zweden en Marokko nieuwe afzetmarkten voor Xenia-peer”
- 2023-06-07 "Omstandigheden niet optimaal door koud voorjaar en minder natuurlijke bestuivers"
- 2023-06-07 Grote verliezen in Letse fruitteelt vanwege voorjaarsvorst
- 2023-06-07 "Wateroverlast treft biologische oogst in Italië"
- 2023-06-06 "Dat juist Marloe en Raymond de BD-aspergeteelt omarmd hebben, past goed bij hun eigenzinnige karakter"
- 2023-06-06 Boer Ayoub bezoekt bio-fruitteler Wil Sturkenboom
- 2023-06-06 VS: Verkoop biologische citrus daalt
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten