Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TerraSana introduceert biologische smaakmaker 'ume su'

In Nederland is de vrucht 'ume' nog niet zo bekend. Ume is een Japanse supervrucht die door Japanners al eeuwenlang geprezen en in verschillende vormen gegeten wordt. TerraSana biedt al het goede van de umevrucht in drie vormen: umeboshi (ingelegde, gedroogde ume), umepasta (gemalen umeboshi, gefermenteerd shisoblad en ume su) en ume su (een azijnachtige smaakmaker). De laatste is recentelijk toegevoegd aan TerraSana's Japanlijn. Alle drie de umeproducten zijn volledig biologisch.



Ume is vooral zichzelf
In Europa wordt ume ook wel abrikoos of pruim genoemd, maar Japanners zeggen daarop: 'het is geen pruim en ook geen abrikoos. Het is ume'. De vrucht is krachtig van smaak en biedt een onvergelijkbare smaaksensatie, met twee heftige smaken (zout en zuur) tegelijk. In Japan wordt umeboshi veel gebruikt om rijst op smaak te brengen en het is tegelijkertijd ook groot deel van de Japanse traditie.



Nieuw in het assortiment: ume su
Ume su is een azijnachtige smaakmaker. Het wordt gemaakt van het sap van gefermenteerde umevruchten en is geschikt als saladedressing of in combinatie met gebakken groenten, rijst of noedels.



Ontstaan umeboshi
Meer weten over hoe umeboshi ontstaat en hoe TerraSana's producent in Japan umepasta maakt? Klik hier.
Publicatiedatum: