In Nederland is de vrucht 'ume' nog niet zo bekend. Ume is een Japanse supervrucht die door Japanners al eeuwenlang geprezen en in verschillende vormen gegeten wordt. TerraSana biedt al het goede van de umevrucht in drie vormen: umeboshi (ingelegde, gedroogde ume), umepasta (gemalen umeboshi, gefermenteerd shisoblad en ume su) en ume su (een azijnachtige smaakmaker). De laatste is recentelijk toegevoegd aan TerraSana's Japanlijn. Alle drie de umeproducten zijn volledig biologisch.
Ume is vooral zichzelf
In Europa wordt ume ook wel abrikoos of pruim genoemd, maar Japanners zeggen daarop: 'het is geen pruim en ook geen abrikoos. Het is ume'. De vrucht is krachtig van smaak en biedt een onvergelijkbare smaaksensatie, met twee heftige smaken (zout en zuur) tegelijk. In Japan wordt umeboshi veel gebruikt om rijst op smaak te brengen en het is tegelijkertijd ook groot deel van de Japanse traditie.
Nieuw in het assortiment: ume su
Ume su is een azijnachtige smaakmaker. Het wordt gemaakt van het sap van gefermenteerde umevruchten en is geschikt als saladedressing of in combinatie met gebakken groenten, rijst of noedels.
Ontstaan umeboshi
Meer weten over hoe umeboshi ontstaat en hoe TerraSana's producent in Japan umepasta maakt? Klik hier.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-11 Dramatisch gebrek aan mankracht in Italië
- 2022-08-11 Kan kleinfruitteler bij gebrek aan bio-plantgoed zelf goed plantgoed vermeerderen?
- 2022-08-11 Zoetwaterbassin campingeigenaar redmiddel voor Zeeuwse boeren
- 2022-08-10 Bavaria-Saat presenteert breed rassenspectrum op de Potato Europe 2022
- 2022-08-10 Plastic rietjes vervangen door eetbare rietjes gemaakt van groenten en fruit
- 2022-08-10 Zoeken naar stabiele aardappelrassen met lage input
- 2022-08-10 Proefcentrum Laimburg ondersteunt Europese biologische teelt
- 2022-08-09 Groente- en fruitbestedingen België blijven hoger dan voor coronacrisis
- 2022-08-08 WAPA: Europese appeloogst plust 1%, perenoogst 20% hoger dan vorig jaar
- 2022-07-22 Australië is wereldleider op het gebied van areaal voor bio-teelt
- 2022-07-22 Hoe bereik je de gemaksgeneratie?
- 2022-07-22 Zelfs de stand van de sterren bepaalt het moment waarop bioteler Frank zaait
- 2022-07-21 "Aanbod biologische komkommer dekt Europese vraag niet"
- 2022-07-21 Verkoop van biofruit in België steeg met 11 procent
- 2022-07-20 Bonduelle wint AGF-marketing award
- 2022-07-20 Veel animo voor opschaling plantaardige eiwitten in Nederland
- 2022-07-20 "Nieuwe oogst Nederlandse suikermais komt met dit BBQ-weer op een perfect moment"
- 2022-07-20 Vanaf begin augustus zijn alle biologische charentais meloenen bij Bio-Planet afkomstig uit België
- 2022-07-20 Kinderen op BSO's in Flevoland maken kennis met zwarte tomaten en paarse wortels
- 2022-07-19 Vijf tips om werknemers van buiten de agrarische sector aan te trekken