Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontsnappen aan 'yuppenbubbel' bij Estafette

Marien de Bruijn nam in 2014 ontslag bij Deloitte en besloot om iets heel anders te gaan doen. Een bewuste keuze, vertelt hij in een interview op de website van RTL Z. Hij zat in een 'yuppenbubbel'. Vervolgens vertrok hij samen met zijn vriendin (die ook ontslag had genomen) naar Italiƫ. Ze gingen via het WWOOF-netwerk een half jaar lang tegen kost en inwoning werken op bio-boerderijen. Inmiddels werkt Marien bij Estafette:

Hij mocht dan geen ultiem einddoel hebben, hij kwam wel in actie. De Bruijn ging naar de School voor Biodynamische Landbouw, verhuisde naar een huisje in 'een gehucht' in West-Brabant en ging simpeler leven. Eerst verdiende hij zijn boterham met koerierbaantjes, inmiddels werkt hij bij bio-winkel de Estafette. "Ik kom nu rond van een bedrag dat ik voorheen niet voor mogelijk had gehouden. Er is echt een wereld voor me opengegaan: in mijn omgeving zijn nu zo veel mensen die, net als ik, gelukkig zijn met weinig. In die yuppenwereld stel je jezelf steeds een nieuw doel. Daardoor ben je nooit echt gelukkig. De kunst is om gelukkig te leren zijn met wat je al hebt."

Klik hier voor het complete artikel.

Bron: RTL Z


Publicatiedatum: