Soil Association:

'Organic September stuwt bio-markt over 2 miljard pond'

De algemene groei van biologische producten in supermarkten is in de 52 weken tot 18 juni met 5% toegenomen. Volgens de data van Nielsen heeft de groei van biologische verkoop in de eerste helft van 2016 doorgezet. Het is nu +5,2% in vergelijking met +3,2% aan het eind van 2015. Hier tegenover staat een afname van niet-biologische verkoop van -0,9% voor dezelfde periode.

De Soil Association, de Britse belangenbehartiger van bio-boeren, vertrouwt erop dat de biologische markt aan het eind van dit jaar de 2 miljard pond (2,3 mld euro) zal bereiken en overschrijden. Organic September is er dit jaar op gericht om de groei nóg meer te stimuleren.

Het nieuws komt op een schrijnend moment, als men de recente politieke veranderen en onzekerheid in de markt in ogenschouw neemt. Echter, nu Organic September eraan komt en hier meer bedrijven, boeren en retailers aan meedoen zal de toekomst voor de biologische markt rooskleurig blijven.

Clare McDermott, business development director bij Soil Association Certification, heeft aangegeven dat ondanks het feit dat de markt onzeker is na de Brexit, de Soil Association Certification positief is over de toekomst van biologisch. "We gaan er vanuit dat dit jaar Organic September nog een grotere impact zal hebben dan voorheen", zei mevrouw McDermott.

"De marktgroei is al sterk en er is duidelijke vraag voor biologische, milieuvriendelijke en duurzame aankopen bij veel young professionals. Het Verenigd Koninkrijk zal nog steeds aan EU standaarden moeten voldoen als een minimum, om de stroom aan biologische producten van en naar de EU in stand te houden."

"De Soil Association zal de markt voor biologische bedrijven blijven beïnvloeden en verbeteren." De Soil Association rapporteerde dat interesse in de overgang naar biologische productie het afgelopen jaar is toegenomen. Veel bedrijven en retailers, inclusief alle winkelketens, hebben hun steun voor Organic September toegezegd.
Sainsbury, Tesco, Waitrose en Ocado hebben ieder enkele activiteiten op het programma. Dit omvat kortingen op individuele producten met gebruik van de stickers van Soil Association voor Organic September, kortingen bij aankoop van een combinatie van producten, artikelen in tijdschriften en het uitdelen van samples in september.

Grote bedrijven in de industrie gebruiken de marketing materialen van de Soil Association, terwijl individuele retailers en boeren de producten direct aan klanten verkopen. Mark Haynes, Managing Director bij G's Fresh heeft gezegd dat er duidelijke een toenemende vraag is naar biologisch op het moment. "Organic September is een geweldige manier on de aandacht van klanten op biologisch te richten, en hierbij de link te leggen met de gehele productieketen van het moment van verkoop tot aan de productie. Het gaat erg goed met de verse biologische producten dus we zijn erg blij dat de Soil Association ons een extra steuntje in de rug blijft geven in september."

Bron: Farming UK

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven