Paneermeel uit groentenresten

Het bedrijf ORFI-Food uit Groningen krijgt een subsidie van 50.000 euro voor de productie van een alternatief voor traditioneel paneermeel op basis van groentenafval, zogenaamde 'VEGA-coatings'. De groentenresten worden gemengd, fijngeperst, gedroogd en verkruimeld en zo ontstaat er een alternatief voor paneermeel.

Het product is succesvol getest en nu wordt het geproduceerd in een nieuw bedrijf in Leek. Daar begint eind dit jaar de productie met vier medewerkers. ORFI-Food streeft ernaar dat dit aantal binnen enkele jaren is uitgebreid naar twintig.Vega-coatings

Vega-coatings zijn duurzaam omdat groenteafval niet vergist wordt of als veevoer wordt gebruikt, maar direct wordt verwerkt in een voedingsmiddel. Daarbij kost de productie van paneermeel op basis van groenteafval minder energie dan traditioneel paneermeel.

Bevordering duurzaamheid

De subsidie komt uit het Programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen-2, dat sinds maart 2015 van kracht is. Met dit programma wil de provincie Groningen innovatie en duurzaamheid binnen het midden- en kleinbedrijf bevorderen. In totaal is er 2,4 miljoen euro beschikbaar voor projecten.

Bron: Provincie Groningen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven