Friese boerderijwinkel ontvangt keurmerk voor bio-teelt

De Natuurtuin en 't Hummelhûs gingen voor even terug in de tijd. In een workshop dat op zaterdag 16 juli plaatsvond, konden gegadigden zelf aan de slag om middeleeuwse maaltijden te bereiden met voor die tijd typerende specerijen en ingrediënten. Dat meldt Heerenveense Courant. 't Hummelhûs ontleent zijn naam ook aan een lokale aardappel: de Hummelhûzer Rode. Daarvoor mocht het bedrijf het zogeheten Wâldpyk-keurmerk in ontvangst nemen.

De krant laat zich optekenen dat in de Middeleeuwen ook geen bestrijdingsmiddelen voorhanden waren. Het middeleeuwse thema van de bijeenkomst was dan ook een grote knipoog naar de biologische teelt van weleer.

Voor het hele artikel, klik hier.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven