Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Friese boerderijwinkel ontvangt keurmerk voor bio-teelt
De Natuurtuin en 't Hummelhûs gingen voor even terug in de tijd. In een workshop dat op zaterdag 16 juli plaatsvond, konden gegadigden zelf aan de slag om middeleeuwse maaltijden te bereiden met voor die tijd typerende specerijen en ingrediënten. Dat meldt Heerenveense Courant. 't Hummelhûs ontleent zijn naam ook aan een lokale aardappel: de Hummelhûzer Rode. Daarvoor mocht het bedrijf het zogeheten Wâldpyk-keurmerk in ontvangst nemen.
De krant laat zich optekenen dat in de Middeleeuwen ook geen bestrijdingsmiddelen voorhanden waren. Het middeleeuwse thema van de bijeenkomst was dan ook een grote knipoog naar de biologische teelt van weleer.