Britten geven wekelijks 2,05 miljoen euro meer uit aan bio-producten

De Britse bio-sector blijft groeicijfers tonen, dat blijkt uit een rapport van de Soil Association. De markt groeide vorig jaar met 5 procent en bereikte daarmee een waarde van zo'n 1,95 miljard pond (2,3 miljard euro). Vorig jaar spendeerden de Britten 1,73 miljoen pond (2,05 miljoen euro) meer per week aan biologische producten dan in 2014. Daarmee sloot het Verenigd Koninkrijk voor het derde jaar op rij met groei.

De toenemende beschikbaarheid en zichtbaarheid van de producten draagt bij aan de groei van de sector. De bio-gezondheids- en persoonlijke verzorgingsmarkt groeide met 21,6 procent ten opzichte van 2014 tot een waarde van 54,2 miljoen pond (64,27 miljoen euro). De groei is te vinden in de volle breedte van de markt: retail (+7,5%), online retail (+9,1%) en catering (+15,2%). De conventionele markt wist vorig jaar geen groei te realiseren. Sterker, deze markt toonde een krimp van 0,9 procent.

Op consumentenniveau zijn het vooral de jongeren die de portemonnee trekken voor de producten. De zogenaamde 'millennials' spenderen het meest. "Deze consumenten zijn bereid meer te betalen voor de producten met een kwaliteitsgarantie en die met oog voor milieu, samenleving en dierenwelzijn geproduceerd zijn", aldus de Britse organisatie.

Bron: Feast Magazine


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.