Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees van Beek, bio-landbouwbedsrijf Biotrio:

"Geen andere mogelijkheid dan biologisch telen"

Uit alles blijkt het enthousiasme en de gedrevenheid van Kees van Beek bij een bezoek op het biologische landbouwbedrijf Biotrio in Langeweg, Noord Brabant. Kees is hier geboren en getogen: zijn vader, grootvader en overgrootvader waren ook akkerbouwer op deze plek.



Voor Kees is er geen andere mogelijkheid dan biologisch telen. Ruim 15 jaar geleden moest zijn medevennoot Jaap Korteweg hem nog overtuigen dat de overstap naar biologisch telen de weg naar de toekomst was. Hoewel ook Kees zich ook toen al bewust was van de wedloop tussen resistenties van gewassen en steeds zwaardere bestrijdingsmiddelen. Destijds is door Biotrio dankbaar gebruik gemaakt van de omschakelingsregeling die de overheid bood.



Kool, uien en wortelen in een gezonde bodem

Biotrio teelt 1 op 8. Dat betekent dat er één keer in de acht jaar hetzelfde gewas geteeld wordt, zodat de bodem gezond blijft met voldoende stikstof en een goede structuur. Om dezelfde reden groeit er naast verschillende soorten groenten als kool, uien en wortelen, ook een mix van Luzerne en witte klaver op de akkers van Biotrio. Beide zijn stikstofbinders en wortelen diep. Na de Luzerne teelt Kees kolen, echte stikstofvreters en dan aardappelen op zijn land.



Vast rijpadensysteem

Al bij het omschakelen is voor het bewerken van het land gekozen voor een vast rijpadensysteem met een spoorbreedte van 3,15 meter. In een indrukwekkende eigen werkplaats op het bedrijf worden alle machines aangepast aan de eisen van Biotrio.



"Ik kan altijd bellen wanneer nodig"

Voor de afzet van zijn producten is Kees lid van Nautilus Organic. Daarnaast is de belangrijkste reden om lid te zijn van Nautilus Organic de toegang tot marktinformatie, begeleiding bij contractafspraken met afnemers en 'ik kan altijd bellen wanneer nodig'.
 
Voor meer informatie: www.nautilusorganic.nl
Publicatiedatum: