Ierlands grootste biologische zuivelfarm te koop

De grootste zuivelboerderij van Ierland staat te koop en daarmee het grootste stuk land dat ooit in één koop is aangeboden. De vraagprijs is 17 miljoen euro. Op dit moment wordt een groot deel van de landbouwgrond geleaset door een partij die de biologische zuivelboerderij runt.

Het perceel, bestaand uit een bijna compleet geheel, beslaat zo’n 1000ha, waaronder landbouwgrond, grasland, een meer en vooroevers. De melkstal heeft een 25.000 liter tank, 34 units en een complete installatieruimte.
Op iets meer dan de helft van de boerderij wordt biologisch gewerkt. Melk, groenten en granen worden aan een groeiend aantal markten in Ierland geleverd.

De cijfers omtrent de biologische boerderij:
  • Circa 200 hectare aan grasland, geheel biologisch
  • Circa 100 hectare wordt omgezet / wisselteelt met rode klaver
  • Circa 240 hectare wordt gebruikt voor gewassen (rode klaver, haver, aardappelen, wortelen, bieten, Zweedse knolraap, prei)
  • Het overige land is conventioneel.

Het hele stuk land is destijds drooggelegd en nu beneden zeeniveau, waardoor het erg vruchtbaar is. De veilingmeester denkt dat er wellicht een aantal mensen geïnteresseerd zal zijn, particulieren of een kleine groep die mogelijk een landbank willen samenstellen.

Op dit moment wordt er geleaset en onderverhuurd, wat mogelijk doorgaat als het bedrijf wordt gekocht, totdat de contracten zijn verlopen. Het bedrijf ligt aan de N13, de belangrijke kustweg. Het meer heeft een oppervlakte van 200ha en vooroevers 80 hectare.

Bron: Agriland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.