Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Succesvolle tweede editie biologisch weekend in Etten-Leur

Vrijdag 3 juni is in Etten-Leur voor de tweede keer een 'biologisch weekend' gehouden. Het begon in volkstuin de Kokkestraat. Daar verzamelde zich rond 10:00 uur 8 leerlingen van de hoogste groepen van basisschool de Klankhof. Zij hadden zich aangemeld om in het POP-UP Kinderlunchcafé een gezonde lunch te maken voor hun leerkrachten die die dag een studiedag hadden (de kinderen waren vrij).

Er werden groenten en fruit verzameld in de tuin. Met de buit op zak fietsten ze naar volkstuin de Streek waar samen met de vrijwilligers van buitenschoolse activiteit het KinderKookCcafé, GGD en kok Gaston de verzamelde spullen werden omgetoverd in een heerlijke bio-lunch met diverse gangen. Om 12:30 uur arriveerden de 35 leerkrachten en lieten het zich goed smaken.

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni waren de 3 volkstuinen van Volkstuinenvereniging Etten-Leur en de Samen tuin van Gogh van 10:00 tot 16:00 uur voor iedereen gratis te bezichtigen.

In de Kokkestraat waren ook een aantal kraampjes. Velt, de Natuurwinkel, DCM en het Bijengilde Etten-Leur presenteerden zich en kok Gaston had weer een heerlijk biologisch soepje gemaakt. Ben liet weer mooie bloemstukken uit zijn handen komen en demonstreerde hoe je bijenkorven en manden maakt van riet.

Vele bezoekers, waaronder ook twee wethouders en de burgemeester, lieten zich voorlichten over het biologische en ecologische tuinieren en kregen van tuincoördinator Kees Naalden een rondleiding in de tuin. De organisatoren (V.V.E.L , het Bijengilde en wijkvereniging Buurtbelang Banakkers) denken nu al aan een derde biologisch weekend.

Bron: Etten-Leurse Bode
Publicatiedatum: