Verkoop bio-producten bij Delhaize: +7%

Delhaize heeft bekendgemaakt dat haar supermarkten 7% meer bio-producten verkochten in 2015 in vergelijking met het jaar voordien. Kazen, fruit en eieren horen bij de sterke stijgers.

"Meer dan 25 jaar nadat we begonnen met het commercialiseren van bio-producten blijft de markt groeien", meldt Florence Maniquet van Delhaize. "Er zijn bijna 1000 bio-producten te koop in de winkel: meer dan 635 producten onder het huismerk, en 350 producten van andere merken. Meer dan 10% van de verkochte groenten zijn biologisch."

Onder de producten die de grootste stijging hebben gekend kan men onder meer de volgende vinden: pasta en rijst (+33%), vegetarische producten (+25%), vis (+23%), kazen (+23%), fruit (+13%), eieren (+12% ) en bereide schotels (+15%).

De winkelketen verwacht dat die groei zich ook in de toekomst verderzet: "De eerste metingen van 2016 bevestigen de blijvende groei van de verkoop van bioproducten." Daarvoor ziet Florence een eenvoudige verklaring: "De Belgen willen steeds meer anders gaan consumeren, en gaan letten op het ritme van de seizoenen, de oorsprong van de producten en hun manier van telen of kweken."

Volgens het biorapport 2015 verloren de supermarkten licht terrein wat hun aandeel in de distributie van bioproducten betreft, met 42% ten opzichte van 45% in 2014. Niettemin blijven ze het grootste kanaal, op de voet gevolgd door de voedingsspeciaalzaken (33%), zoals Bioplanet. Korte ketenverkoop, zoals hoeveverkoop en boerenmarkten, tekenden in 2015 voor 4,5% van de distributie.

Voor meer informatie: www.delhaize.be

Bron: Landbouwleven via BioForum


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven