
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Studentenbedrijf Green Projects plaatst groen(te)paviljoen
De studenten zorgen ook voor het inplanten van 300 bonen, die op dit moment worden gekweekt in de kas van de Zwolse onderwijsinstelling. Daarnaast zullen er ook andere planten en groenten worden gepoot. De komende periode zijn de studenten van Green Projects verantwoordelijk voor het onderhoud van het paviljoen. Ze zorgen er zo voor dat mensen een nette, groene kennismaking krijgen met de Zwolse binnenstad en laten ze bezoekers ook direct ervaren hoe landbouw een rol kan spelen in een stad.
De groen(te)paviljoens kunnen worden gerealiseerd doordat de initiatiefnemers, Merijn Vrij (ontwerper) en Jos van Leussen (vertegenwoordiger stadslandbouwlocatie Zwolle), een gemeentelijke prijs hebben gewonnen voor het opfleuren van de Zwolse spoorzone. De studenten van Green Project zijn in de arm genomen, vanwege de betrokkenheid van de Groene Welle bij de bio-boerderij in Stadshagen.
De unieke opdracht past goed bij de activiteiten van Green Projects. Het studentenbedrijf van de Groene Welle, gerund door studenten van de mbo-opleidingen Hoveniers en Groenvoorziening en Bos- en natuurbeheer, richt zich op diverse werkzaamheden in de groene ruimte. Hierbij gaat het niet alleen om reguliere onderhoudsopdrachten bij particulieren, maar ook om nieuwe onderwerpen, zoals stadslandbouw en duurzaamheid. Op dit moment werken de studenten binnen Green Projects aan verschillende opdrachten in Zwolle en omgeving.
Voor meer informatie: www.groenewelle.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"
- 2023-05-25 "Wij importeren nu meer biologische abrikozen uit Spanje dan uit Italië"
- 2023-05-24 Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend
- 2023-05-24 "Vanaf maart verloopt de afzet bio-fruit vlotter"
- 2023-05-24 Meer dan 7.000 km2 overstroomd in Emilia Romagna
- 2023-05-23 Komkommer nog altijd 'slechts' een dubbeltje, wel herstel biokomkommer
- 2023-05-23 "Met EKO is 15% biologische landbouw in Nederland haalbaar"
- 2023-05-23 Demeter-appelenhandelaar Bio-Obst Augustin betrekt nieuw pakstation