Studentenbedrijf Green Projects plaatst groen(te)paviljoen

De voorbereidingen zijn afgelopen maandag al gestart, maar vanaf woensdag 1 juni zijn studenten van Green Projects, het studentenbedrijf van de Groene Welle, echt aan het werk aan het Stationsplein in Zwolle. Ze plaatsen dan het groen(te)paviljoen, ontworpen door ontwerper Merijn Vrij. In deze koepel, waar mensen kunnen verblijven onder een dak van groen, kunnen lokale telers ook 'eetbaar groen' kweken.

De studenten zorgen ook voor het inplanten van 300 bonen, die op dit moment worden gekweekt in de kas van de Zwolse onderwijsinstelling. Daarnaast zullen er ook andere planten en groenten worden gepoot. De komende periode zijn de studenten van Green Projects verantwoordelijk voor het onderhoud van het paviljoen. Ze zorgen er zo voor dat mensen een nette, groene kennismaking krijgen met de Zwolse binnenstad en laten ze bezoekers ook direct ervaren hoe landbouw een rol kan spelen in een stad.

De groen(te)paviljoens kunnen worden gerealiseerd doordat de initiatiefnemers, Merijn Vrij (ontwerper) en Jos van Leussen (vertegenwoordiger stadslandbouwlocatie Zwolle), een gemeentelijke prijs hebben gewonnen voor het opfleuren van de Zwolse spoorzone. De studenten van Green Project zijn in de arm genomen, vanwege de betrokkenheid van de Groene Welle bij de bio-boerderij in Stadshagen.

De unieke opdracht past goed bij de activiteiten van Green Projects. Het studentenbedrijf van de Groene Welle, gerund door studenten van de mbo-opleidingen Hoveniers en Groenvoorziening en Bos- en natuurbeheer, richt zich op diverse werkzaamheden in de groene ruimte. Hierbij gaat het niet alleen om reguliere onderhoudsopdrachten bij particulieren, maar ook om nieuwe onderwerpen, zoals stadslandbouw en duurzaamheid. Op dit moment werken de studenten binnen Green Projects aan verschillende opdrachten in Zwolle en omgeving.

Voor meer informatie: www.groenewelle.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.