Wim Lybaert is fan van duurzame en diervriendelijke bio-melk

"Wereldmelkdag: "Biologische melkveehouders verdienen respect"

Op Wereldmelkdag (1 juni), vlak voor de aftrap van haar campagneweek over biologische zuivel, vraagt BioForum Vlaanderen aandacht voor lokale en eerlijke biologische melk en zuivel. Koeien en geiten die op ruime weides buiten grazen, weinig medische behandelingen ondergaan en biologisch voer krijgen: dat is de stevige basis van de biologische veehouderij. Biologische melkveehouders bewijzen elke dag dat een duurzame productie mogelijk is en dat verdient respect. Wim Lybaert is voorstander van een duurzame landbouw en veeteelt en ondersteunt de campagne.
 
Van zaterdag 4 tot zondag 12 juni voert BioForum Vlaanderen onder de naam Bio Mijn Natuur, samen met de biologische sector, een informatieve campagne om mensen te tonen hoeveel liefde, zorg en vakmanschap ondernemers steken in biologische zuivel. Tijdens deze eerste golf van de driejarige campagne, focust BioMijnNatuur op zuivel en eieren.
 


Bedrijven openen de deuren en winkels promoten het rijke, gevarieerde aanbod van bio. De website www.biomijnnatuur.be staat in het teken van zuivel en eieren met productinformatie, recepten en vragen over bio. Van 1 tot 9 juni kunnen consumenten er stemmen op hun favoriete biologische zuivelproduct.
 
Wim Lybaert, bekend van televisie als moestuinier die teelt zonder pesticiden of kunstmest, vindt bio-landbouw alvast de landbouw van de toekomst en steunt de campagne.

Voor meer informatie: www.biomijnnatuur.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven