Met (H)Eerlijke Markt

Open dag De Jonge Beer Brouwerij: 29 mei

De Jonge Beer Brouwerij open op zondag 29 mei haar deuren in het kader van de Nederlandse Brouwerij Dagen. Dit is onderdeel van de Week van het Nederlandse Bier. Alie en Jan de Vries, brouwers en eigenaren van de brouwerij: "We bestaan nu een jaar en doen voor de tweede keer mee aan de Nederlandse Brouwerij Dagen. Bierliefhebbers kunnen het verhaal achter onze brouwerij en de speciaalbieren ontdekken. We laten zien met welke ingredi├źnten ons bier wordt gemaakt en leggen uit hoe we het bier brouwen. Natuurlijk kan iedereen ook uitgebreid de gelegenheid gebruiken om onze bieren te proeven. Voor de gelegenheid hebben we een speciaal jubileumbier op tap dat niet in de handel verkrijgbaar is. Natuurlijk zullen we onze vertrouwde HobBlont en Humber op de tap kunnen aanbieden."

Markt met lokale producten

In de Brouwerij aan de Fabrieksweg 14 in Hoogeveen wordt ook een kleinschalige (H)Eerlijke Markt gehouden. Regionale kleinschalige bedrijven presenteren zich er met een keuze uit hun assortiment, dat een mooie aanvulling kan zijn op de vele speciaalbieren van Jonge Beer Brouwerij. Zo komt zorgboerderij de Naoberhoeve haar eigengemaakte pesto's verkopen met biologische kaas. Hoeve Sonneclaer is aanwezig met ijs uit Fluitenberg, Mien stroopwafels worden ter plaatse gebakken en Embrace the World verkoop fair trade producten en Tony's Chocolonely chocolade. Imkervereniging de Heidebloem zal haar kunsten presenteren en als de bijen goed hun best hebben gedaan is er al weer de eerste koolzaadhoning van het seizoen te bemachtigen.

Gemaakt met biologisch mout

Jonge Beer Brouwerij maakt werk van ambachtelijk speciaalbier in verschillende smaken, altijd met zoveel mogelijk biologische mout gebrouwen. Hop wordt waar mogelijk ook biologisch en regionaal geteeld, uit eigen tuin en door de Naoberhoeve in Echten. Er wordt kleinschalig gewerkt met zuiverheid en bijzonderheid als leidraad.

Bron: Hoogeveensche Courant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven